Algemeen / zaterdag 05 februari 2022

Opnieuw winst, na een hard bevochten wedstrijd tegen KSK Heist: 2 - 1.

FC Dender moest na de vlotte overwinning tegen Winkel Sport het altijd sterke KSK Heist partij geven. Heist telde één puntje minder dan FCD. Van Acker kon weer beroep doen op Casagolda, Houdret en Smet.

De wedstrijd was nog maar pas begonnen of de bezoekers knutselden al een snedige aanval in mekaar, een snelle uitbraak die al in de 2e minuut door Troonbeeckx mooi overhoeks afgewerkt werd, 0 – 1.
FC direct op achtervolgen aangewezen.
Op het kwartier kon Sam Valcke de stand in evenwicht brengen, nadat hij eerst de paal viseerde kon hij in de rebound de doelman verschalken, 1 – 1.
Iets later opnieuw Valcke, maar de bezoekende doelman kon zijn poging via de deklat onschadelijk maken.
Een aangename eerste helft eindigde op 1 – 1.

Heist kwam goed uit de kleedkamers en eiste in het begin van de 2e helft het balbezit op, maar ook FC liet zich niet onbetuigd.
Er volgenden kansen via Casagolda en Hens. Borry moest Heist van een doelpunt houden, Heist dat ook nog tweemaal het doelkader viseerde.
Smet moest de wedstrijd staken, Van de Wiel was zijn vervanger.
Ngongo kwam Casagolda vervangen. Hij liet zich al vrij snel gelden. Na een mooie aanname kon hij op rechts M’Barki bereiken die na een dribbel Valcke in positie kon brengen, Sam werkte mooi in de verste hoek af, 2 – 1.
Heist moest alles op alles zetten en drukte FCD terug, Gies moest Orye van een doelpunt houden.
Ngongo kon de druk wat weghouden en zorgde met snelle uitbraken voor gevaar. Hij kon zelfs nog M’Barki nog alleen voor doel brengen maar de doelman wist de 2 – 1 op het scorebord te houden.

Een hard bevochten overwinning die op basis van het spel en kansen alle kanten uit kon.
FC Dender start, met een 6 op 6, het nieuwe jaar uitstekend.
De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen KVK Tienen die doorgaat op zondag 13 februari om 15u.

Ploegopstellig: Gies, Smet (67' Van de Wiel), Ragolle, Borry, Van Oudenhove, Rowell, M'Barki, Casagolda (69' Ngongo), Hens (78' De Bodt), Valcke, Houdret.

Geel: Rowell, Borry, M'Barki en Gies.