RSCA Futures - FC Dender, 0-2. Nieuwe topprestatie!

FC Dender moest vandaag, op de 10e speeldag, een moeilijke klip nemen.

Met de uitwedstrijd naar RSCA Futures op het programma stond het tegenover een team dat vorig weekend voor de eerste keer dit seizoen verloor en hierdoor zijn leidersplaats kwijt speelde.
FC D behaalde tot dusver al zijn punten op verplaatsing. Rajsel nam zijn basisplaats opnieuw in.

De thuisploeg nam van bij de aanvang het initiatief in handen. Reeds na 3 minuten moest Gies volop aan de bak, maar in een 1 op 1 situatie hield hij de netten schoon.
FC onderging de wedstrijd maar lag ondertussen wel op de loer.
Na 12 minuten werd er druk gezet op de thuisverdediging. FC, in balbezit, stond plots in overtal. De vrijstaande Marzo werd op rechts bediend, hij twijfelde niet en poeierde de bal voorbij doelman Verbruggen, 0 – 1.
RSCA Futures bleef dreigen, maar pogingen  van El Hadj, Leoni en Monticelli waren niet erg succesvol.
FC Dender hield stand en kon met een 0 – 1 voorsprong gaan rusten.

FC trok van bij de aanvang van de tweede helft onmiddellijk in de aanval. Rajsel stootte door tot aan de achterlijn, drie FC-spelers maakten het zichzelf voor doel moeilijk en slaagden er niet in om te scoren.
Leoni kon op Gies afgaan, zijn doelpunt werd afgekeurd wegens  buitenspel.
FC bleef drukken en versierde een hoekschop, in de 58e minuut buffelde Borry de perfect getrapte corner van Rajsel in doel, 0 – 2.
Enkele minuten later moest Verbruggen een harde knal van Rajsel uit doel ranselen.
Met nog 20 minuten te gaan nam FC wat gas terug en koos de coach voor meer zekerheid, hij verving Lallemand door Houdret.
RSCA kon zo opnieuw wat meer dreigen. El Hadj trapte over doel en Camara viseerde de deklat.
Gescoord werd er niet meer, FC drie punten rijker!

Opnieuw een uitmuntende wedstrijd van onze jongens.

In de eerste helft moest FC het initiatief aan de thuisploeg laten, in de tweede helft draaide het de rollen om.
In beide helften werd er na 12 minuten gescoord. FC realiseerde meer schoten binnen het kader, ook onze efficiëntie was supérieur waardoor we van een verdiende overwinning mogen spreken.
FC doet nu een heel goede zaak en stijgt dankzij deze driepunter naar de negende plaats.
Het behaalde tijdens de laatste weken ook 10 op 15, een uitstekend rapport! Ook drie uitoverwinningen die op telkens op 0-2 eindigden.
Ook onze talrijk meegereisde, en fel bejubelde, supporters toonden zich opnieuw van hun beste kant en schreeuwden ons team nogmaals naar puntengewin, waarvoor dank!
FC moet zich nu volgende week ook thuis kunnen bewijzen want dan ontvangen we Club NXT. Club staat met 16 punten op de vijfde plaats.

Zaterdag 29 oktober 2022, om 16u: FC Dender – Club NXT

Vanaf nu zal het ook mogelijk zijn om je tickets online te bestellen, meer info volgt weldra.
SUPPORTERS OP POST!

FC Dender: Gies, Smet, Ragolle, Borry (85’ Cools), Marzo (85’ Myny), Van Oudenhove, Hens, Rôdes, Rajsel (80’ Atteri), Lallemand (71’ Houdret), Cukur (80’ M’Barki).

Doelpunten: 12’ Marzo 0-1, 57’ Borry 0-2.

Gele kaarten: Leoni, Engwanda, Lallemand en Cukur.