Algemeen / dinsdag 10 mei 2022

Selectie en voorbeschouwing FC Dender - FC Luik, 11 mei 2022, 20u.

Selectie en voorbeschouwing FC Dender - FC Luik, 11 mei 2022, 20u.

Vorig weekend zette FC Dender een puike prestatie neer op het plein van Dessel Sport, 1-3 was het eindresultaat.

Zowel op technisch als tactisch vlak toonde FC zich meester van de thuisploeg.
Ook FC Luik wist zijn eerste wedstrijd van de Play Off te winnen, het won thuis met 2-1 van Knokke FC, hierdoor staan de beide ploegen die in het bezit zijn van een licentie nu op 1 en 2 in het klassement.
FC telt 2 punten minder dan Luik.
 
FC Luik is wel al een gans seizoen sterk bezig maar vooral tijdens de laatste 8 weken verloopt het er heel vlot, er werd slechts tweemaal puntenverlies geleden. telkens op verplaatsing terwijl het thuis een oninneembare burcht lijkt!
Uitschieter was de 10-0 tegen La Louvière.
Het gevaar komt er uit alle linies, maar in het offensieve compartiment loopt er een zekere Perbet rond die dit seizoen al tweeëntwintig keer wist te scoren!
 
Woensdag, 11 mei, is het zover en ontvangen we thuis de rechtstreekse tegenstander van FC Dender in een zes punten wedstrijd.
FC weet dus waaraan zich te verwachten, een heel gemotiveerde tegenstrever die er alles voor over heeft om te kunnen promoveren, maar ook onze club wil maar al te graag op het einde van de rit de oppergaai afschieten.
Thuis geraakte FC D niet voorbij de Luikenaren (0-0), op Rocourt werd er met 3-0 verloren. Wedstrijd waarover er nog steeds een dispuut gaande is.
 
Maandag kregen de spelers die dit weekend in Dessel speelminuten kregen wat herstel en recuperatie voorgeschreven, de andere spelers gingen voluit op training.
 
De spelers rekenen woensdag alvast op jullie vocale steun.

Iedereen is beschikbaar, ook Dylan Ragolle die tegen Dessel rust voorgeschreven kreeg.
 
Het betreft een wedstrijd met combiregeling, m.a.w. de loketten blijven gesloten voor de wedstrijd, de voorverkoop werd eveneens afgesloten.
 
Selectie:
Gies, Devriendt, Smet, Ragolle, Borry, De Bodt, Vanbelle, De Backer, Houdret, M’Barki, Van Oudenhove, Rowell, Hens, Barrezeele, Valcke, Casagolda, Ngongo en Mfumu.
 
Wedstrijdleiding:
Ref. : Van De Velde Dunken - Celis Robby - Dillen Tom
 
Klassement:

Pos Ploeg M M+ M- M= GV GT PTN Vorm Volgende
1 RFC Liège 1 1 0 0 2 1 28 W
2 FC Dender 1 1 0 0 3 1 26 W
3 FC Knokke 1 0 1 0 1 2 24 V
4 Dessel Sport 1 0 1 0 1 3 24 V

Bekijk onze commerciële partners