Algemeen / vrijdag 11 november 2022

SL 16 FC - FC Dender, 1 - 1. FC redt punt in moeilijke wedstrijd.

FC Dender moest tegen SL 16 FC revanche nemen voor de 0-1 nederlaag eerder dit seizoen in eigen huis.

Dinsdag ll. voetbalde FC D, in de Croky Cup, ook al tegen de grote jongens van Standard Luik, ook die wedstrijd ging met 0-1 verloren.
FC kon bij winst meer afstand nemen van de Luikenaren die 2 punten minder telden dan FC D.

Standard begon furieus aan de wedstrijd en ging onmiddellijk op zoek achter een doelpunt.
De thuisploeg dwong enkele kansen af maar Gies en de paal verhinderden de snel combinerende Luikenaars te scoren.
In de 10e minuut was er een kansje voor FC, de thuisdoelman kon in twee tijden het schot van Van Oudenhove klemmen.
Op het half uur counterde FC snedig, het ging heel snel op rechts, Lallemand zette uiteindelijk voor, de goed gevolgde Van Oudenhove duwde de bal in doel, 0-1.
Net voor rusten was er een aanval van Standard, op de achterlijn werd de bal tegen de arm van Cools aangeschoten, penalty was het verdict.
Gies beroerde nog de elfmeter van Ziani maar de 1-1 ruststand stond op het scorebord.

De tweede helft werd vooral gekenmerkt door veel balverlies, FC ging na de inbreng van enkele offensievere spelers hoger spelen maar veel beterschap viel er niet te bespeuren.
De goede wil was aanwezig maar niets leek te lukken, er werden dan ook maar weinig succesvolle acties opgebouwd, laat staan kansen afgedwongen. Een knal van Lallemand werd door de thuisdoelman in hoekschop geduwd.
De partij verwaterde volledig zodat er ook niet meer gescoord werd.
De wedstrijd eindigde op een 1-1.

Wedstrijd waarin SL 16 FC zich vooral tijdens het eerste half uur veel gevaarlijker toonde dan FC D, maar FC dankzij een snelle aanval op voorsprong kon komen. Luik maakte op penalty gelijk.
Tijdens de tweede helft was FC de evenknie van Luik, maar het leek wel of FC met lood in de benen aan het spelen was.
Niet de beste partij van onze jongens, zat het zware bekertreffen van deze week daar voor iets tussen?
Nu zondag ontvangen we RSCA Futures dat gisteren in de laatste seconden van de wedstrijd tegen Club NXT een 1-2 voorsprong verloren zag gaan.
RSCA bevindt zich al een gans seizoen in de top van het klassement, een meer dan te duchten tegenstander.