Algemeen / woensdag 11 mei 2022

Uiterst efficiënt FC D pakt leidersplaats, FC Dender – FC Luik, 2 – 0.

Uiterst efficiënt FC D pakt leidersplaats, FC Dender – FC Luik, 2 – 0.

De thuiswedstrijd tegen de sterke leider FC Luik stond vet aangestipt in de agenda van FC Dender, een uiterst belangrijke wedstrijd waarbij verliezen uit den boze was.

Onze spelers konden voor dit duel alvast rekenen op een stevige achterban die zich meester toonde over de Luikse aanhang.
Ragolle nam opnieuw zijn plaats in en Van Oudenhove speelde op de linksachter. De Bodt begon net als in Dessel aan de wedstrijd.
 
FC Luik ging fors van start een nam het heft in handen, FC had het aanvankelijk moeilijk op het middenveld. Toch was de eerste kans voor FC, maar Casagolda kwam een voetje te kort om de voorzet van Valcke in doel te duwen.
Luik zag een knal net naast gaan en een poging van Hens, licht afgeweken op een verdediger, likte de paal.
Het balbezit was grotendeels voor de bezoekers maar heel gevaarlijke standjes leverde dit niet echt op.
Na handspel eiste FC nog een penalty op en Xavier Gies moest ook nog eens tussenbeide komen op een knal van Lallemand.
Luik was, vooral tijdens de eerste 25 minuten, de beter voetballende ploeg maar de eerder weinige kansen waren verdeeld over beide teams. 
 
Ook in het begin van de tweede helft was Luik de dominante ploeg, zonder gevaarlijk te zijn.
We zagen weinig open doelkansen, tijd om in te grijpen vond onze coach en bracht, op het uur, Rowell en De Backer in. FC stelde zich plots veel dreigender op.
De sterk spelende Van Oudenhove ging de lijn af en wist M’Barki aan de tweede paal te bereiken, deze twijfelde niet en zette FC op voorsprong, 1-0 en onze supporters uit de bol!
Gies moest nog paraat zijn op een kopbal van Bruggeman, maar de veer bij Luik bleek nu gebroken.
Luik had geen keuze en moest tegenscoren, terwijl FC naar hartlust kon counteren, op het lijf geschreven van de ingevallen Ngongo... die de flank afging en Valcke de 2-0 voorschotelde.
Game over!
  
We zagen een heel genietbare en uiterst spannende wedstrijd.
FC verdedigde goed en wist op een efficiënte manier de drie punten thuis te houden, ook met dank aan de supporters die zich echt als een dertiende man achter de ploeg schaarden… waarvoor dank van de spelersgroep!

Het gaat nu als leider naar de derde speeldag toe, waarop FC tegenstander Knokke FC ontvangt, dat vandaag thuis 3 – 3 gelijkspeelde tegen Dessel Sport.
Het was een heel aangename wedstrijd die naar meer verlangt, dus zaterdag 14 mei, om 20u, worden jullie opnieuw verwacht in het Van Roy stadion.
 
SUPPORTERS OP POST!

DOELPUNTEN:  74’ M’Barki 1-0, 90’+2’ Valcke 2-0.
FC DENDER: Gies; Smet, Ragolle (90’ Mfumu), Borry, Van Oudenhove, De Bodt (60’ De Backer), Hens, Houdret, Valcke, Casagolda (60’ Rowell), M’Barki (85’ Ngongo).
RFC LUIK: Debaty, Nyssen, Lambot, Bustin, D’Ostilio (79’ Prudhomme), Rodes, Reuten, Brugggeman, Mouhli, Perbet, Lallemand (58’ Mouchamps).
GELE KAARTEN:  32’ Houdret, 56’ Smet, 77’ Mouhli , 90’+1’ Rowell.

Pos Ploeg M M+ M- M= GV GT PTN Vorm Volgende
1 FC Dender 2 2 0 0 5 1 29 W W
2 RFC Liège 2 1 1 0 2 3 28 W V
3 FC Knokke 2 0 1 1 4 5 25 V D
4 Dessel Sport 2 0 1 1 4 6 25 V D

Bekijk onze commerciële partners