Virton - FC Dender, 1-1 na goede wedstrijd.

De verplaatsing naar Virton moest FC Dender punten opleveren.

Virton telde 3 punten meer dan FC D en stond op de derde laatste plaats.
Van de laatste vier nieuwkomers begon er niemand aan de wedstrijd.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, een eerste kansje was voor Jasper Van Oudenhove, de plaatselijke doelman pakte de bal zonder al te veel problemen.
Een schot van Aguemon ging net naast.
De eerste helft was in evenwicht, toch kon Virton met een 1-0 voorsprong gaan rusten, Mabello kon een rebound voorbij Gies trappen.
Net voor rusten viseerde Allach  met een loeier de deklat.

Coach Van Acker greep in tijdens de rust en verving Houdret, Ragolle en Atteri door Lallemand, Rowell en Cukur.
FC ging nu volop op zoek achter de gelijkmaker. Op het uur ontving Spago een tweede gele kaart.
In de 66e minuut kon FC de numerieke meerderheid omzetten in een doelpunt, de sterk spelende Van Oudenhove kon Cukur bereiken die na een schijnbeweging Lallemand de 1-1 kon aanbieden.
FC drukte nu Virton volledig terug op eigen helft, een schuiver van M’Barki werd door de doelman onschadelijk gemaakt en een knal van Smet zoefde net naast doel.
De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Een wedstrijd waar er, op basis van een heel sterke tweede helft, meer in zat voor FC Dender.
FC blijft uiteraard op de laatste plaats staan, maar geraakte met mooi offensief voetbal van de nul vanaf.
Vrijdag staat FC Dender opnieuw voor een zware opdracht, het ontvangt dan leider Lierse Kempenzonen.

Virton: Vincensini, Vinck, Spago, Masangu, Doué (73' Akhalaia), Allach (73' Paulet), Espinosa, Aguemon (73' Aabbou), Remy, Mabella (60' Delorge), Anne (60' Abadallah).

FC Dender: Gies, Ragolle (46’ Rowell), Borry, Smet, Van Oudenhove, Cools, Houdret (46’ Cukur), Hens (79’ M’Barki), Rajsel, Rodes en Atteri (46’ Lallemand).

Doelpunten:
 23’ Mabello 1-0, 66’ Lallemand 1-1.

Geel: Spago, Atteri, Vinck, Aabbou.

Rood: 58' Spago (tweemaal geel).

Vrijdag 9 september 2022, 20u: FC Dender – Lierse Kempenzonen.