Vlotte zege tegen Winkel Sport, 1 - 3.

FC Dender moest na de verlengde winterstop op bezoek bij Winkel Sport. Winkel Sport telde 3 punten – of 3 gelijke spelen – minder dan FCD.

Coach Van Acker moest noodgedwongen, schorsingen Casagolda -  De Backer en Houdret, enkele wijzigingen aanbrengen, ook Mike Smet bleef langs de kant wegens het overlijden van een collega na een werkongeval.
Barrezeele, Van De Wiel, De Bodt en Mfumu startten aan de wedstrijd.

FC Dender had er duidelijk zin in en vloog er onmiddellijk stevig in, het opende al na vier minuten de score via Ridwane M‘Barki0 – 1.
Winkel reageerde vrij snel want drie minuten later stonden de bordjes al in evenwicht toen de bal bij Debouver belandde, 1 – 1.
FC bleef niet bij de pakken zitten en ging opnieuw op zoek achter een doelpunt, weer was het M’Barki die zijn kunsten toonde, hij omspeelde een verdediger en trapte FC Dender in de 16e minuut opnieuw op voorsprong, 1 - 2.
FC kon nu de wedstrijd controleren.
Er werd gerust bij 1 – 2.

FC begon heel dreigend aan de tweede helft en de kansen volgden mekaar op. In de 56e minuut reageerde M’Barki sneller dan de plaatselijke verdediging en kon ook meteen de bal voorbij de doelman kon trappen, zijn derde doelpunt van de namiddag, 1 – 3.
Winkel probeerde nog enigszins de bakens te verzetten, maar grote kansen kon het niet meer creëren, onze verdediging bleef baas!

Een verdiende overwinning waarin FC het balbezit opeiste en een kwieke Ridwane M’Barki met drie doelpunten de uitblinker was.
FC staat nu op de zesde plaats met 22 punten.
Volgende zaterdag ontvangt FC thuis KSK Heist om 20u.

SCHEIDSRECHTER:  Van De Velde

DOELPUNTEN:  4’ M’Barki 0-1, 7’ Debouver 1-1, 16’ en 56’ M’Barki 1-2 en 1-3 .

WINKEL:  N. Kudimbana, Dauchy, Pupe (80‘ Dewaele), Reuse, Dujardin, Verhooghe, Deschilder, De Bouver (63’ Clyncke), Van De Velde (63’ Waeghe), Doore, Tall Maki.

DENDER:  Gies, Borry, Ragolle, M‘Barki, Van Oudenhove, Mfumu (46’ Rowell), Valcke (73’ Ngongo), De Bodt (59’ Vanbelle), Hens, Barrezeele (90’ Fofana), Van De Wiel.

GELE KAARTEN:  Dujardin, Van De Wiel.