Algemeen / vrijdag 14 oktober 2022

Voorbeschouwing Beerschot - FC Dender.

Voorbeschouwing Beerschot - FC Dender.

FC Dender verspeelde vorig weekend, door de thuisnederlaag tegen SK Beveren, enkele plaatsen in het algemeen klassement en heeft nu enkel nog Jong Genk achter zich staan.

FC D liet zich al na vijf minuten verrassen waardoor het een ganse wedstrijd op achtervolgen aangewezen was. Ondanks een rode kaart na 40 minuten gingen onze jongens toch nog hun kans tijdens de tweede helft, maar het was duidelijk dat dit SK Beveren momenteel één van de betere ploegen in onze reeks is.

Nu zondag volgt er, met de uitwedstrijd tegen Beerschot, opnieuw een loodzware test.
Beerschot verloor zijn vorige wedstrijd, tegen RWDM, met 2-0 en zakte hiermee enkele plaatsen in de rangschikking waardoor het nu de vierde plaats bekleedt.
Het telt na 8 wedstrijden 13 punten uit 4 overwinningen en 1 gelijkspel.
Beerschot scoorde reeds 11 doelpunten, net zoveel als het er incasseerde.
Absolut topscorer is er, streekgenoot en ex-FC jeugdproduct, Thybo Baeten die er al 5 van de 11 doelpunten scoorde. De zes andere doelpunten werden gescoord door 6 verschillende spelers.
Beerschot zakte vorig seizoen weg uit onze hoogste voetbalklasse, de bedoeling is dan ook om zo snel mogelijk weer tot de elite van ons voetbalgebeuren te behoren en dus te promoveren.

FC Dender telt 6 punten minder dan Beerschot en ook ons doelpuntensaldo oogt minder rooskleurig. Toch mogen we ons niet kansloos achten en moeten we de drive van vóór SK Beveren opnieuw proberen op te pikken.
Voor een onderling duel moeten we al terug naar het seizoen 17/18 waarin FC thuis met 0-2 verloor en uit nipt met 1-0 de duimen moest leggen.
Ingevolge zijn rode kaart, penalty SK Beveren, is Kobe Cools geschorst.
Kenneth Houdret revalideert en Jarno Jourquin traint opnieuw mee met de groep.
Wesley Vanbelle zit nog met een zwelling aan het onderbeen maar kan waarschijnlijk volgende week geopereerd worden aan kuitbreuk en een gescheurde gewrichtsband. Nadien volgt er een lange revalidatie. 
Voor de rest is iedereen fit.
We rekenen op een sterke prestatie van onze jongens die ook nu gaan kunnen rekenen op onze luidruchtige achterban.

SUPPORTERS OP POST!

Beerschot – FC Dender: zondag 16 oktober om 20u.
Olympisch Stadion, Atletenstraat 80, 2020 Antwerpen.
Ticketprijs: €15,-

Wedstrijdleiding:
Ref. : Vermeire Jordy - Seeldraeyers Michele - Jans Lennert - Toeback Maarten

Bekijk onze commerciële partners