Algemeen / zaterdag 03 september 2022

Voorbeschouwing Exc. Virton - FC Dender, zondag 4 september 2022 - 16u.

Voorbeschouwing Exc. Virton - FC Dender, zondag 4 september 2022 - 16u.

Tot dusver was FC Dender nog niet al te succesvol in competitieverband en bengelt het nog helemaal onderaan het klassement van de Challenger Pro League.

Het viel enigszins te verwachten dat er een groot niveauverschil bestaat tussen de huidige en de reeks van vorig seizoen.
Onze teller staat dus nog op nul, deels ook omdat FC na het late seizoeneinde niet al te veel tijd had om versterkingen binnen te halen.
Ondertussen zat FC D niet stil en legde het tijdens de laatste 14 dagen nog 4 nieuwe spelers onder contract.  
Zondag trekt FC Dender naar het uiterste zuiden van ons land om er Excelsior Virton te bekampen.
Virton eindigde vorig seizoen op de laatste plaats tijdens de reguliere competitie maar door het faillissement van Exc. Moeskroen kon het zijn plaats in de Challenger Pro League behouden.
Het behaalde tot dusver 3 op 9, dit uit drie gelijke spelen. Het speelde gelijk tegen RWDM, Beveren en Deinze.
Virton wist al iedere wedstrijd te scoren en doet dus beter dan FC dat nog maar eenmaal kon netten.  Virton scoorde al 4 doelpunten, waarvan twee gescoord door Souleymane Anne.
Excelsior heeft een heel ruime kern van 30 spelers en gezien de ligging logischer wijs een kern met een zuiderse inslag!
Eén speler heeft er een FC Dender-verleden, nl verdediger Jonas Vinck die hier een deel van zijn jeugdopleiding kreeg, hij kwam dit seizoen al driemaal aan de aftrap.
Voor FC Dender is deze wedstrijd een nieuwe kans om de nul weg te vegen.
Van de vier nieuwe FC-spelers is enkel Dubko nog niet speelgerechtigd, Cukur, Marzo en Myny mogen dus aantreden in Virton .
Daar de wedstrijd zondag reeds om 16u aanvangt en gezien de verre afstand werd er beslist om reeds zaterdag te vertrekken en ter plaatse te overnachten.
Dit is een wedstrijd die best gewonnen wordt, zodat FC D zijn laatste plaats kan kwijt spelen.
Moeilijk gaat ook!
 
Selectie: Gies, Devriendt, Vanbelle, Cools, Ragolle, Smet, Marzo, De Bodt, Borry, Houdret, Rodes, Vanoudenhove, Rowell, M'Barki, Hens, Cukur, Atteri, Rajsel en Lallemand. 
 
Wedstrijdleiding:
Ref. : Letellier Anthony - Walschap Jeroen - Borms Kristof - De Couvreur Hannes
 
Exc. Virton - FC Dender, zondag 4 september 16u.
Stade Yvan Georges, Faubourg d’Arival, 63 – B-6760 Virton

Bekijk onze commerciële partners