Algemeen / vrijdag 26 augustus 2022

Voorbeschouwing FC Dender - SL 16 FC.

Voorbeschouwing FC Dender - SL 16 FC.

Vrijdag staat competitiewedstrijd nr. 3 op het programma, tegenstander is SL 16 FC, één van de vier u23 van teams uit de Jupiler Pro League.

Luik, onder leiding van Joseph Laumann, moet zowat het jongste elftal in onze reeks zijn. Zo is er Noah Mawete Kinsiona, die al tweemaal in de basis stond, nog maar 16 jaar.
Verdediger Fréderic Duplus en aanvaller Boubou Diallo zijn er de twee ervaren spelers die er het jeugdig geweld moeten ondersteunen.
Luik speelde in zijn beide wedstrijden telkens gelijk en staat met zijn 2 punten op de achtste plaats.
In de eerste wedstrijd tegen Club NXT wist Luik een 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-2 gelijkspel. In de tweede wedstrijd, thuis tegen Beerschot, gaf het enkele minuten voor affluiten zijn voorsprong uit handen, einduitslag eveneens 2-2.
Twee van de 4 Luikse doelpunten werden gescoord door de 18-jarige middenvelder Léandre Kuavita. 

Bij FC Dender staat de teller voorlopig nog op nul.
In de eerste wedstrijd was FCD een maatje te klein voor de ervaren bezoekers uit Lommel, einduitslag 1-4.
De tweede wedstrijd bracht al beterschap want FC verloor maar nipt bij één van de kandidaten voor de titel, RWDM – FCD: 1-0. Tijdens de eerste helft onderging FC nog grotendeels de wedstrijd, maar na de herneming trok FC het initiatief naar zich toe maar scoren lukte niet.
FC staat dus nu puntenloos op de laatste plaats. Uiteraard is er nu, na slechts twee wedstrijden, nog helemaal niks verloren, maar naar de hoofdjes toe worden er tijdens de thuiswedstrijd tegen SL 16 FC best punten gewonnen.
Deze week bekerde FC tegen RSD Jette, het plaatste zich via een 2-1 overwinning. Vooral tijdens de tweede helft toonde FC zich heer en meester tegen een heel stug verdedigend Jette. FC nam met het oog op de wedstrijd tegen Standard Luik na de 2-0 wel wat gas terug waardoor Jette nog de aansluitingstreffer kon scoren. 
 
Over de steun van onze supporters mochten onze spelers tot dusver helemaal niet klagen, uit en thuis werden ze al volop gesteund.
Ook tegen SL 16 FC verwachten we niets anders!

SUPPORTERS OP POST !
 
Wedstrijdleiding: 
Ref. : Allaerts Michiel - Seeldraeyers Michele - De Cuyper Michiel - Van De Velde Dunken 
 
FC Dender – SL 16 FC, vrijdag 26 augustus om 20u.
 
Tickets:

Vak H € 10
Vakken A en C € 15
Vak B € 20

Vandaag, vrijdag 26 augustus, kunnen er enkel nog abonnementen aangeschaft worden tussen 10u en 12u. 
Vóór de wedstrijd gaan de loketten open om 19u.  
 
Voor de opening van de kantine onder de H-tribune is het, ingevolge een technisch probleem, nog één wedstrijd wachten. Tegen Lierse gaat ze geopend worden.  

Bekijk onze commerciële partners