Algemeen / woensdag 06 april 2022

Voorbeschouwing FC Knokke - FC Dender, 6 april om 20u.

Voorbeschouwing FC Knokke - FC Dender, 6 april om 20u.

FC verloor zijn twee laatste uitwedstrijden op rij waardoor de bonus die het na nieuwjaar tijdens de thuiswedstrijden opbouwde verdwenen is.

Nu volgt er, met de inhaalwedstrijd tegen Knokke FC, een nieuwe uitwedstrijd, een wedstrijd die met het oog op een eventuele deelname aan de Play Offs zeker gewonnen moet worden.
Een moeilijke wedstrijd daar Knokke momenteel een heel sterke reeks aan het neerzetten is en na een middelmatig seizoen al opgeklommen is naar de zesde plaats, met slechts 1 punt minder dan FCD.
Na de winterstop werd er, in 10 wedstrijden, slechts eenmaal verloren, enkel tegen Francs Borains ging het de boot in, 3-0. Knokke zit dus in de winning mood.
Daarbij enkele overtuigende overwinningen, 3-0 tegen Ol. Charleroi – 1-6 tegen La Louvière en vorig weekend 0-4 tegen Mandel United.
Knokke wist tot dusver al 38 keer te scoren (hierbij wel de 0-5 forfaitzege tegen La Louvière) en incasseerde al 28 tegendoelpunten.
Coach Yves Van Borm beschikt er over een heel ruime kern van 29 spelers, waarbij zowat iedereen regelmatig zijn doelpuntje meepikt.
Savaete, Samyn en Lambo zijn er de topscorers met elk 5 doelpunten.
Met Sven Dhoest heeft het een stevig sluitstuk, met ervaring in eerste klasse (Club Brugge en Moeskroen) in doel staan.
Voor FC dus geen gemakkelijke wedstrijd, komt daarbij nog eens dat Knokke op zijn vertrouwd synthetisch veld kan spelen en over een ijzersterke thuisreputatie beschikt.
We mogen dus spreken over een zes punten wedstrijd.
Borry komt terug uit schorsing.  

Selectie: Gies, Devriendt, Borry, Ragolle, De Backer, Smet, Houdret, M’Barki, Hens, Rowell, Casagolda, Valcke, Vanhulle, Van de Wiel, De Bodt, Ngongo, Van Oudenhove, Vanbelle en Jourquin.


Wedstrijdleiding:
Ref. : Clerkx Klass - Meers Kristof - Hermans Erwin


SUPPORTERS OP POST !

Bekijk onze commerciële partners