Algemeen / vrijdag 19 augustus 2022

Voorbeschouwing RWDM - FC Dender.

Voorbeschouwing RWDM - FC Dender.

Onze tweede tegenstander in de Challenger's Pro League noemt RWDM, naast Beerschot getipt als één van de grote tenoren in het titeldebat.

RWDM strandde vorig seizoen op de tweede plaats, op 7 punten van het ongenaakbare Westerlo. In de play-offs moest het in Seraing ook zijn meerdere erkennen, het promotiefeestje ging dus net niet door.
De Brusselaars leggen de lat dus dit seizoen nog wat hoger en willen maar al te graag opnieuw deel uitmaken van de absolute top van ons vaderlands voetbal, 1A.
Hun eerste competitiewedstrijd verliep waarschijnlijk niet zoals gepland, tegen de laatste uit de klassement van vorig seizoen, Virton, geraakte het pas in de extra tijd op gelijke hoogte, 1 – 1.
RWDM beschikt nu al over een ruime kern, met 8 nieuwe spelers, maar toch kijkt men er nog uit naar enkele versterkingen.
Eén van de gekendste namen bij RWDM is Kilian Hazard. Igor De Camargo hing er vorig seizoen de schoenen aan de haak.
  
FC werd in zijn eerste competitiewedstrijd geconfronteerd met het Challenger’s Pro League voetbal, een voetbal waarin er alles wat sneller en preciezer aan toegaat. We zagen vooral doelpunten met een strikje errond!
De 1-4 verliescijfers tegen Lommel, dat toch wel heel sterk voor de dag kwam, leken toch wel overdreven te zijn, maar de overwinning was al bij al verdiend voor de bezoekers.  
Ook de scheidsrechter werd tijdens deze wedstrijd met de vinger gewezen, er werden namelijk 9 gele en 1 rode kaart uitgedeeld, donderdag kregen onze spelers hieromtrent een woordje uitleg van het Referee Department, de nieuwe spelregels en hoe omgaan met de scheidsrechter werden er  besproken.
In de bekerwedstrijd kon FC de knop vlot omdraaien, tegen Wetteren behaalde het een vrij vlotte en logische 4-0 overwinning zonder heel erg diep te moeten gaan.
Ook onze supporters kijken reikhalzend uit naar onze tweede competitiewedstrijd, meteen ook een derby tussen twee ploegen die beter willen doen dan vorig weekend. 
  
SUPPORTERS OP POST !
 
Wedstrijdleiding:
Ref. : Willems Laurent - Minnoy Alexandre - Van Dyck Jonas - De Keyzer Tim

Tickets:
Volwassenen: 15€
Kinderen, -12j: 5€

Bekijk onze commerciële partners