Algemeen / donderdag 15 september 2022

Voorbeschouwing SK Deinze - FC Dender, 16 september 2022, 20u.

Voorbeschouwing SK Deinze - FC Dender, 16 september 2022, 20u.

Dit weekend zijn we al aan speeldag 6 toe, SK Deinze is de tegenstander van dienst.

Bij FC D viel er ondertussen op voetbalvlak al heel wat beterschap te noteren.
FC verdiende in de laatste wedstrijd minstens een punt, maar het ervaren Lierse kon in extremis toch nog de 3 punten mee huiswaarts nemen.
FC staat nu met 1 op 15 uiteraard nog steeds op de laatste plaats.
Onze volgende tegenstander, SK Deinze, telt 4 punten meer dan FCD en staat hiermee op de 10e plaats, twee plaatsen hoger dan FC. 
  
Vorig seizoen beëindigde Deinze het seizoen op de 4e plaats. Deinze onderging dit jaar al heel wat veranderingen, zo werd de club begin dit jaar overgenomen door een Singaporese investeringsmaatschappij en het stadion werd vernieuwd en uitgebouwd tot het huidige Dakota-stadion.
Zodoende koesterde de club in het begin van dit seizoen torenhoge verwachtingen, maar deze konden voorlopig nog niet ingelost worden.
Deinze kon voorlopig enkel winnen van Jong Genk, 3-2.  
Tegen Virton en RSCA Futures speelde het gelijk. De laatste twee wedstrijden gingen verloren, op Lierse werd het 4-1, thuis werd het 1-2 tegen RWDM.
Deinze lijkt het vooral moeilijk te hebben om achteraan de 0 te behouden. Het incasseerde al 9 tegendoelpunten en wist zelf zesmaal te scoren.
Quintero en Van Landschoot zijn er de enigen die er al tweemaal wisten te scoren.
SK Deinze – FC Dender is meestal een derby waarin er heel wat te beleven valt, ook een duel tussen twee supportersclans waarbij het woord derby nog een rol speelt.
Ook al is het ooit anders geweest, de statistieken van de laatste seizoenen plaatsen Deinze in het voordeel wat de onderlinge duels betreft.
  
We zitten stilaan al aan 1/4e van het aantal wedstrijden van de reguliere competitie, voor FC dus dringend tijd om punten te sprokkelen.
Vorige vrijdag, tegen Lierse, zagen we al een heel spannend duel met een FC Dender dat zeker niet moest onderdoen, nu vrijdag moet en kan het nog beter!
Net zoals bij de vorige uitwedstrijden reizen er nu ook enkele bussen mee richting stadion tegenstander. 
 
SUPPORTERS OP POST!
 
Wedstrijdleiding:
Ref. : Stevens Tom - Holvoet Thibault - Symons David - De Beuckelaer Arne

Historiek:

18/01/20

Dender

1 - 3

Deinze

05/10/19

Deinze

2 - 0

Dender

15/12/18

Deinze

2 - 2

Dender

08/09/18

Dender

0 - 2

Deinze

28/04/18

Deinze

1 - 2

Dender

Bekijk onze commerciële partners