Algemeen / donderdag 10 november 2022

Voorbeschouwing SL 16 FC - FC Dender, 11 november 2022, 20u.

Voorbeschouwing SL 16 FC - FC Dender, 11 november 2022, 20u.

Nu vrijdag staat de 13e speeldag op het programma. FC Dender trekt dan naar Sclessin, dit betekent ook dat we op 4 dagen tijd de Rouges, St. Luik, tweemaal moeten bekampen.

De vorige twee wedstrijden van FC D eindigden op 0-1, FC moest zowel tegen RWDM als St. Luik telkens nipt de duimen leggen.
Nu vrijdag ontmoeten we SL 16 FC, de U23 van Standard Luik. Ook de heenwedstrijd tegen de youngsters van Standard eindigde op 0-1.
 
De U23 van St. Luik begonnen vrij goed aan het seizoen, de eerste nederlaag werd pas op de vijfde speeldag opgelopen.
Nadien werden op twee speeldagen na, Lommel (0-1) en Virton (2-1), alle wedstrijden verloren.
De laatste verliespartijen waren wel tegen teams die in de winning mood zijn, RWDM (1-4) – Deinze (4-1) en RSCA (3-0). Ietwat logische nederlagen.
Luik scoorde al evenveel doelpunten als FC Dender, 14, maar incasseerde wel al 25 tegendoelpunten. Op hekkensluiter Jong Genk na beschikken ze dus over de meest gepasseerde doelman van de Challenger Pro League.
SL 16 FC staat met 12 punten één plaats lager dan FC Dender.
Het beschikt uiteraard ook over enkele spelers die in ons nationaal beloften-elftal actief zijn. Zo is er Kuavita die reeds 3 doelpunten wist te scoren en ook verantwoordelijk was voor de 0-1 in Denderleeuw.
Het wordt dus oppassen geblazen tegen dit technisch sterk elftal.
 
FC D kan hier tegenover uiteraard wat meer power zetten, maar vraag is of ons team ingevolge het bekerduel van dinsdag ll. fysieke naweeën gaat kennen?
Eén feit is al zeker, Rajsel ligt nog in de lappenmand. Hij moest de bekerwedstrijd vroegtijdig staken na een duel met de bezoekende doelman. Zijn voet en enkel staan gezwollen en ligt in het gips, voorlopig is er geen vermoeden van enige breuk.
Verder is op Vanbelle na iedereen beschikbaar.
De heenwedstrijd was gelijk opgaand met in de tweede helft vooral de betere kansen voor FC D, een klasseflits van Kuavita besliste toen de wedstrijd, 0-1.
Het betreft een 6 punten wedstrijd, want Luik doet bij winst haasje over met FC Dender. 
Net zoals thuis rekent ons team ook nu op jullie luidruchtige steun.
 
SUPPORTERS OP POST !

Wedstrijdleiding:
Ref. : Clerkx Klass - Devriese Brecht - Vandenborre Jordan
 
Vrijdag 11 november 2022, om 20u: SL  16 FC – FC Dender.

Bekijk onze commerciële partners