Algemeen / vrijdag 01 april 2022

Voorbeschouwing Thes Sport - FC Dender, 2 april om 19u30.

Voorbeschouwing Thes Sport - FC Dender, 2 april om 19u30.

Het vorig weekend was een tegenvaller voor FC Dender, zelf verloor het met vrij ruime cijfers, 3-0 tegen FC Luik, terwijl het de rechtstreekse tegenstanders zag winnen.

FC D behield wel zijn tweede plaats maar zag de rest dichterbij schuiven en leider Dessel verder uitlopen.
Komende zaterdag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma, de tegenstander is Thes Sport.
 
Thes begon nog vrij vlot aan het seizoen maar sinds december vlot het er eigenlijk niet te best meer, zodoende staan ze nu net boven de barrageplaats.
Tessenderlo telt 26 punten. sinds 27 november behaalde het enkel maar gelijkspelen en nederlagen, 5 op 33. Punten die hoofdzakelijk thuis werden behaald.
Voorlopig wringt het schoentje vooral vooraan waar er moeilijk een weg naar doel gevonden wordt, het telt nochtans al 27 doelpunten. Stefani is er met 7 doelpunten de slokop, Bertaccini (4), Vermijl (3), Bangoura (3) en Ceulemans (3) zijn er de andere gevaarlijke offensieve heerschappen.
Thes incasseerde al 33 doelpunten, enkel La Louvière en Mandel deden slechter.
Maar Thes is vooral een thuisploeg, het doet ons dus een beetje denken aan de vorige wedstrijd waarbij FC Luik eveneens in een slechte periode zat maar thuis toch onklopbaar leek en FC met overduidelijke verliescijfers huiswaarts stuurde.
De heenwedstrijd eindigde op 1-1, FC kwam via penalty op voorsprong, moest na een tweede geel voor M’Barki met 10 man verder maar creëerde nog steeds de beste kansen. In de extra tijd kon Vermijl Thes toch nog langszij brengen.
 
Vandaag, vrijdag, volgt er nog een laatste training.
Borry is geschorst en Rowell trainde deze week volop mee.
Dit is een wedstrijd die best gewonnen wordt om vooraan in het klassement stand te houden, want volgende week woensdag volgt er al een nieuwe uitwedstrijd, nl. tegen het momenteel sterk spelende FC Knokke.
 
SUPPORTERS OP POST !

Wedstrijdleiding:
Ref. : Vanboven Thomas - Van Dyck Jonas - Van Vaerenbergh Beau

Bekijk onze commerciële partners