Algemeen / vrijdag 28 januari 2022

Voorbeschouwing Winkel Sport - FC Dender.

Voorbeschouwing Winkel Sport - FC Dender.

Zondag herbegint voor FC de competitie, dit na een – door corona – verlengde winterstop. Voor FC staat er een bezoek bij Winkel Sport op het programma.

FC moet zondag tegen Winkel Sport in iedere linie een heel ervaren speler missen, want Kenneth Houdret, Esteban Casagolda en Stef De Backer zijn geschorst. Het is nu aan de talentvolle jongeren om zich te bewijzen.
Voorlopig is het nog koffiedik kijken hoe FC en de andere teams uit de winterstop gaan komen.
 
Winkel Sport staat met 16 punten op de 11e plaats, het telt 3 punten – of 3 gelijke spelen – minder dan FCD.
FC en Winkel scoorden evenveel doelpunten (15), het verschil zit zich in de verdediging, 20 voor Winkel – 13 voor FC.
Voor Winkel begon de competitie niet te best, het bengelde steevast in de onderste regionen, de laatste wedstrijden waren beter qua resultaat. Er werden vooral enkele goede resultaten neergezet tegen rechtstreekse concurrenten. Tegen Tienen, Rupel Boom en Knokke werd er gewonnen. De mooiste overwinning was wel deze tegen toenmalig leider Patro Eisden, 3 – 1.
De laatste competitiewedstrijd werd met 0 – 3 verloren tegen Visé.
Tijdens de winterstop werd er ook nog een oefenwedstrijd gespeeld, hierin was profclub KV Oostende logischerwijs te sterk, 4 – 0.
Kudimbana en Verhooghe maakten er het meeste doelpunten, 3.  
Van de Velde, Debouwer en Beyens vonden tweemaal de weg naar doel. Ex-FCer, Jorgo Waeghe, pikte er eveneens al zijn doelpuntje mee.
De spelers die meestal aan de aftrap komen zijn toch wel ervaren rotten.
FCD speelde 2 oefenwedstrijden tijdens de winterstop, tegen 3e klasser SKN Sint Niklaas werd er met 4 – 1 gewonnen, bij La Louvière Centre (leider 2e amateur) werd er met 4 – 3 verloren.
Het waren telkens wedstrijden die in het teken stonden van het duel tegen Winkel, dit vooral met het oog op de vervangingen van de geschorsten Houdret, Casagolda en Stef De Backer.
Volgens onze coach, Regi Van Acker, was het alleszins een moeilijke periode wegens Corona, blok en examens … maar mits wat puzzelwerk kon er toch genoeg getraind en gespeeld worden!
Op de club is onze dokter zijn wekelijkse Covid-testen blijven uitvoeren, twee spelers dienen dit weekend in quarantaine te verblijven .
Ook is het afwachten of Mike Smet zal kunnen aantreden, cfr arbeidsongeval collega op het werk. 
“We beseffen ook dat deze verplaatsing op zondag geen makkie zal zijn.. een klein, synthetisch veld met bovendien een stevige, compacte tegenstander. Toch willen we de tweede ronde, ondanks maar drie verliesbeurten in de heenronde, tot de onze maken: zoveel mogelijk winnen is de boodschap!”  
  
FC Dender en Winkel speelden reeds zesmaal tegen mekaar. Viermaal werd er gelijk gespeeld en tweemaal verloren, m.a.w. een moeilijke tegenstander voor FCD. 

De wedstrijd gaat op zondag 30 januari om 15u door in het sportpark Terschueren. 
 
Wedstrijdleiding: 
Ref. : Van De Velde Dunken - D'Haene Niels - De Meulemeester Stijn

Bekijk onze commerciële partners