Algemeen / vrijdag 20 mei 2022

Wie promoveert er naar 1B, weten we dit nu zondag al?

Wie promoveert er naar 1B, weten we dit nu zondag al?

Zondag staat er met de topper FC Luik – FC Dender een geladen wedstrijd op het programma, een wedstrijd om de leidersplaats en waarschijnlijk ook beslissend voor de sprong naar het profvoetbal in 1B.

FC Dender legde tot dusver in de Play Offs een foutloos parcours af waardoor het nu één punt meer telt dan FC Luik, de vooraf getipte titelkandidaat.
Luik stelde alles in het werk om volgend seizoen een reeks hoger te kunnen gaan voetballen.
Met 9 op 12 behaalde FC L tot dusver een goed rapport, het moest enkel in het Van Roystadion in het zand bijten, dankzij de doelpunten van M’Barki en Valcke, 2-0, bleven de 3 punten in Denderleeuw.
Het rapport van FC Dender oogt nog beter dan dat van Luik, 12 op  12, meer kan men uiteraard niet verwachten temeer daar FC ook nog eens over een doelpuntensaldo van +9 beschikt, Luik +6.
Beide ambitieuze teams zijn dus duidelijk ook een maatje te groot voor de twee andere deelnemers aan de Play Offs.
Luik nam in zijn laatste wedstrijd vlot de maat van Dessel Sport, het stond reeds 4-0 bij de rust, waarna de Luikenaren de wedstrijd rustig uitspeelden, een oefenpartij!
FC Dender daarentegen moest wel diep gaan tegen een Knokke dat voor de eigen supporters nog eens alles uit de kan wenste te halen, uiteindelijk maakten onze spelers ook wel de klus af maar het moest toch dieper in de tank tasten dan Luik tegen Dessel.
Onze spelers kregen donderdag dan ook een recuperatiedag voorgeschoteld, vrijdag en zaterdag staan er nog lichte trainingen op het programma.
FC Luik - FC Dender is ook een wedstrijd waarbij de Luikse burgemeester besliste om geen Dender-supporters toe te laten op het Luikse grondgebied.
Onze spelers en technische staf gaan het in Luik dus zonder hun achterban moeten doen, maar laat dit juist een extra motivatie zijn om er volop voor te gaan, temeer FC Luik enkel maar tevreden kan zijn met winst.
Ragolle is nog steeds twijfelachtig, alle andere spelers zijn beschikbaar.

VICTORY IS THE GOAL !
 
Wedstrijdleiding:
Ref: Soors Arnaud - Patris Thibaut - Beheydt Cedric
 
Klassement:

Pos Ploeg M M+ M- M= GV GT PTN Vorm Volgende
1 FC Dender 4 4 0 0 11 2 35 W W W W
2 RFC Liège 4 3 1 0 10 5 34 W V W W
3 FC Knokke 4 0 3 1 5 11 25 V D V V
4 Dessel Sport 4 0 3 1 6 14 25 V D V V

Bekijk onze commerciële partners