Algemeen / vrijdag 29 april 2022

Zaterdag de wedstrijd van het seizoen? FC Dender - Mandel United om 20u.

FC Dender was vorig weekend, op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie, vrij. Na een intense voetbalperiode na nieuwjaar kregen onze spelers dus een weekendje rust voorgeschoteld.

Nu zaterdag, op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie,  ontmoet FC Dender het fel geplaagde Mandel United.

Mandel staat momenteel op de voorlaatste plaats gerangschikt, bovendien blijkt nu ook hun Franse investeerder Strive het voor bekeken te houden.
Mandel United bengelt al een gans seizoen onderaan het klassement en telt 18 punten waardoor het veroordeeld is tot degradatie. Met nieuwjaar werd er nochtans een kapitaalsverhoging en een bijna ganse nieuwe spelerskern binnen gehaald, maar deze injectie bleek niet het gewenste resultaat op te leveren.
Na nieuwjaar werden er slechts 2 overwinningen genoteerd, tegen Tienen (1-0) en vorig weekend tegen hekkensluiter La Louvière 4-1.
Veel werd er niet gescoord, nl. 25 doelpunten terwijl het er zelf 49 om de oren kreeg. Topscorer is er de jonge aanvaller Jalloh met 6 doelpunten.
De heenwedstrijd eindigde op 0-2, dankzij twee doelpunten van Esteban Casagolda, doelpunten die pas in de allerlaatste minuten van de wedstrijd gescoord werden.

Voor FC Dender is dit een uiterst belangrijke wedstrijd, de opdracht kan simpel omschreven worden, winnen tegen Mandel en meteen ook een groter doelpuntensaldo creëren dan Dessel Sport, dat thuis Visé ontvangt.
Op die manier zou het voorbij Dessel en FC Luik en/of Ol. Charleroi geraken om zo zekerheid te verkrijgen voor deelname aan de Play Offs.

FC Dender bouwde vorig weekend dus wat rust in maar deze week werd er weer volop tegenaan gegaan om de uiteindelijke doelstelling, deelname aan de Play Offs, te realiseren.
Coach Van Acker kan op de voltallige kern rekenen.

Maar hoe dan ook FC moet zaterdag sowieso voor de winst gaan en rekent daarvoor ook op de vocale steun van zijn supporters!
Tooi je ook zoveel mogelijk in onze clubkleuren, laat de blauw zwarte vlaggen wapperen achter doel!.