Algemeen / donderdag 14 april 2022

Zaterdag ontvangt FCD leider Dessel Sport, voorbeschouwing.

Zaterdag ontvangt FCD leider Dessel Sport, voorbeschouwing.

Na eerder drie uitnederlagen op rij won FC Dender vorig weekend vrij gemakkelijk met 3-1 van Rupel Boom, voor FC scoorden M’Barki, Casagolda en Hens.

Nu zaterdag krijgt FC D niemand minder dan leider Dessel Sport voorgeschoteld.
 
Dessel telt drie punten meer dan FC, nl. 45. Voor nieuwjaar kende Dessel een heel sterke periode, vanaf 2022 verloopt het een ietsje minder, er werd meestal gelijk gespeeld, het behaalde 12 op 36.
De laatste wedstrijd ging tegen Knokke met 1-3 verloren. Scoorde het voor nieuwjaar nog 30 doelpunten, erna realiseerde het slechts 11 doelpunten.
Maar ook al vroeg Dessel geen licentie aan voor 1B het wilt niet bij de pakken blijven zitten en gaat alsnog voor de titel.
Breugelmans (12), Ghislain (7) en Cheprassov (6) zijn er verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle doelpunten (41).
Een reden waarom het er voorlopig ook wat minder loopt zijn de kwetsuren van Sols, Kolen, Cavus, Cerigioni en waarschijnlijk ook topscorer Breugelmans, tegen FC moet middenvelder Verbeek een schorsing uitzitten.
De heenwedstrijd in Dessel eindigde op 3-1, drie minuten voor affluiten stond het nog 1-1 maar in extremis kon Dessel nog tweemaal netten.
Voor deelname aan de Play Offs is het ondertussen dringen, met nog 3 wedstrijden te gaan (2 voor FCD) staan er namelijk 6 ploegen op een speling van 3 punten.
Bij FC is Sam Valcke, na zijn gele schorsing, opnieuw beschikbaar.
FC rest er nu nog twee thuiswedstrijden om zich te verzekeren van de eindronde, na Dessel volgt er nog een thuiswedstrijd tegen Mandel United.
Dender bevindt zich nu op de vijfde plaats en moet nog minstens één plaatsje hogerop klimmen.
SUPPORTERS OP POST !

Tot vrijdag kan je nog een gratis ticket verdienen via een deelname aan onze wedstrijd. Vul hiervoor onderstaand formulier in (afsluiting vrijdagavond middernacht).

Wedstrijdleiding:
Ref. : De Keyzer Tim - Baillieul Christophe - Dillen Tom

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Bekijk onze commerciële partners