Algemeen / donderdag 19 mei 2022

Zondag 22 mei 2022, Luik verboden terrein voor FC Dender-supporters.

Zondag 22 mei 2022, Luik verboden terrein voor FC Dender-supporters.

Zoals reeds eerder gemeld worden er zondag aanstaande, 22 mei 2022, geen bezoekende supporters toegelaten op het Luikse grondgebied. We willen hierbij graag één en ander verduidelijken.

In afwachting van de uitwedstrijd op RFC Luik a.s. zondag 22 mei 2022 (ER5 - Play-offs), en nog steeds in afwachting van de definitieve beslissing van het Sportcomité van RBFA (klacht van FC Dender betreffende de inbreuk op het bondsreglement tijdens de wedstrijd FC Liège - FC Dender van 27 maart 2022), ontvingen we van de Politie het bericht dat de Burgemeester van Luik besluiten heeft genomen om de supporters van de bezoekende ploeg te verbieden om het Luikse grondgebied te betreden op 22 mei 2022, en dit op basis van redenen die naar onze mening niet gebaseerd zijn op de exacte feiten.  
Als gevolg van deze beslissing zullen er als dusdanig geen supporters van FC Dender toegelaten worden op het grondgebied van de stad Luik.
Lees hier het officiële besluit. 

Voorafgaand aan deze nieuwe feiten had FC Dender, zonder aarzelen, elke vorm van hooliganisme en respectloze omgangsvormen aan de kaak gesteld van alle personen en groepen die FC Dender steunen.
Zie ons artikel van 13 mei 2022. 

Het aantal aanbevolen supporters voor de thuiswedstrijd tegen Luik was bepaald op slechts 50 of 1 bus, maar FC Dender vroeg er, in overleg met de politie, 150. 

Wij gaan niet ingaan op elk aangehaald argument in de brief van de Luikse burgemeester, want tot onze grote verbazing is het niet zo'n inhoud van brief die we mogen verwachten vanwege een overheidsdienst.

FC Dender hoopt finaal dat zondag alles sportief en veilig, door de thuisploeg, zal georganiseerd worden.
Het allerbelangrijkste is dat ons team, ook al is het dan zonder de eigen achterban, met volle concentratie en spirit deze wedstrijd gaat kunnen spelen.

Bekijk onze commerciële partners