Algemeen / zondag 29 oktober 2023

Beerschot - FC Dender, 0-1. FC D verdiend 3 punten rijker.

Coach Timmy Simons voerde voor de wedstrijd tegen Beerschot drie wissels door tegenover het team dat vorig weekend 1-1 gelijk speelde tegen KV Oostende.

Rajsel, Ragolle en Myny moesten baan ruimen voor Ruyssen, Van Oudenhove en Dony.
Beerschot kon, met nog een extra wedstrijd te goed, mits winst naar de leidersplaats opschuiven.
FC D kon mits winst in de top zes verschijnen.

FC begon goed aan de wedstrijd, toch was de eerste kans voor de thuisploeg, maar Gies kwam gepast tussenbeide op een poging van Verlinden.
Een schuiver van M’Barki ging net naast.
Na een kwartier probeerde Beerschot de forcing te voeren. Keita besloot tweemaal net naast doel.
FC herstelde het evenwicht en net voor rusten werd Nsimba diep gestuurd. De plaatselijke doelman pareerde zijn schot, de goed gevolgde M’Barki kopte de unieke kans echter net naast doel.
Een aangename eerste helft eindigde op 0-0.

Ook de eerste kans van de tweede helft was voor de thuisploeg, maar onze doelman Gies stopte Keita af.
FC Dender nam nu de wedstrijd in handen en trok het initiatief naar zich toe.
Nsimba werd tweemaal afgezonderd maar zijn pogingen misten de kracht om succesvol te zijn.
Op voorzet van M’Barki viseerde Nsimba iets later de onderkant van de deklat.
Ondertussen had Simons reeds enkele wissels doorgevoerd en FC voerde de druk nog op.
Dit bleek een gouden zet te zijn.
Met een één twee tussen Rajsel en Marzo werd de Beerschotse verdediging schaakmat gezet. Lallemand knalde de voorzet van Marzo knap voorbij de doelman, 0-1.
Met nog 6 minuten te gaan zette Beerschot nu alles op alles.
Gies moest nog plat op een schot van Michez en zag ook een poging van Tshimanga op de deklat stranden.
Einde wedstrijd.

De eerste helft mocht dan iets in het voordeel van Beerschot geweest zijn, tijdens de tweede helft was FC Dender duidelijk de betere en gevaarlijkste ploeg.
Een niet gestolen overwinning tegen de nummer 3 uit het klassement.
FC legde een sterke teamprestatie op de mat, waarbij ook een uitstekende Gies als sluitstuk voor zekerheid zorgde.

FC D verdiend met de drie punten richting Denderleeuw.
Het deed ook een heel goede zaak en staat nu met 16 punten op een gedeelde vierde plaats.
Leider Zulte Waregem telt 20 punten, hekkensluiter SL 16 FC 6.

Woensdag ontvangt FC D in het kader van de Croky Cup Eersteklasser KV Kortrijk.

Beerschot: Matijas, Matthys, Reyners, Verlinden (’77 Verlinden), Sanusi, Nzita, Tshimanga, Keita (’82 Alhassan), Cagro, Konstantopoulos, Michez.

FC Dender: Gies, Pupe (’66 Ragolle), M’Barki (’75 Myny), Van Oudenhove, Hens (84' Rajsel), Rôdes, Cools, Ruyssen, Marzo, Nsimba (84' Lallemand), Dony (’66 Masango).

Geel: M'Barki, Pupe, Gies, Nzita en Ruysen.

Doelpunt: ’88 Lallemand (0-1)