Algemeen / woensdag 01 november 2023

Croky Cup. FC D - KV Kortrijk, 1-1 (3-4).

Coach Simons roteerde voor de bekerwedstrijd tegen eersteklasser KV Kortrijk en liet deze keer de Japanse doelman Tani, middenvelder Masangu en spits Soladio opdraven.

FC Dender begon vol vertrouwen aan de wedstrijd en toonde zich minstens de evenknie van de bezoekers.
Al na 11 minuten kwam FC Dender op voorsprong toen Soladio een bal kon onderscheppen en op doel trappen. De bal belandde via de paal in de voeten van Rajsel die meteen de 1-0 kon netten.
Iets later werd Soladio bediend door Rajsel, zijn schot miste de goede richting.
FC D domineerde de wedstrijd, maar na 30 minuten zag het Kortrijk langszij komen toen Kadri  op strafschop de gelijkmaker mocht scoren, 1-1.
Soladio kreeg nog een kans aangeboden.
Na 37 minuten kreeg Masangu zijn 2e geel onder de neus geduwd, FC moest nu met 10 man verder.
Er werd gerust bij 1-1.

FC Dender begon, noodgedwongen, meer verdedigend aan de tweede helft maar hield makkelijk stand tegen een Kortrijk dat maar weinig kansen kon creëren.
Lennard Hens testte de vuisten van de bezoekende doelman.
Voor Kortrijk was er een knal van Malinov die door Tani uit de hoek geranseld werd.
FC Dender hield makkelijk stand zodat we verlengingen tegemoet gingen.

De eerste kans was meteen voor FC Dender, maar Myny, diep gestuurd, vergat tijdig af te drukken.
Een doelpunt van Seck werd wegens buitenspel terecht afgekeurd.
Voor Kortrijk werd Mbayo met een tweede geel uitgesloten.
FC Dender ging nu zijn kans en drukte KVK achteruit.
Een poging van de ingevallen Akman werd door de doelman met de voet uit doel gekeerd.
Nsimba zag nog een doelpunt niet gevalideerd worden door de scheidsrechter, die met 12 gele en 3 rode kaarten een hoofdrol speelde in dit faire bekerduel.
Een schot van M’Barki werd nog door Vandenberghe over doel getikt. Cools zag een kopbal over de deklat scheren.

Penaty's, een onderdeel waarin Kortrijk zich iets sterker toonde dan FC Dender, 3 – 4.

Het was een spannende wedstrijd die ontsierd werd door een resem gele en rode kaarten...?
Een sterke prestatie van FC Dender dat al na 37 minuten met 10 man verder moest en vanaf dan meer oog had voor het verdedigende compartiment.
Toch slaagde een fysiek heel sterk FC D er, in de verlengingen, nog in om KVK vast te zetten voor eigen doel en nog enkele kansen af te dwingen.
Uiteindelijk trok KV K in de penaltyreeks aan het langste eind.

FC Dender moet zich nu volop op de competitie concentreren.
Zondag 5 november speelt het om 13u30 tegen SK Deinze.

Glen De Boeck:

"FC Dender strafte een foutje van onze verdediging af.
Ik vond het een verdiende overwinning tegen een sterke tegenstander uit de CPL."

Timmy Simons:

"Ik ben heel trots over onze prestatie.
Ondanks het feit dat we lang met 10 tegen 11 moesten spelen en dan op het einde nog goede kansen konden creëren mogen we fier zijn.
De rode kaart van Masangu beschouw ik als een jeugdzonde, al begreep ik sommige beslissingen van de scheidsrechter nu ook niet voor 100%!
Ik liet enkele spelers die al een tijdje op de deur komen kloppen aandraven, ze brachten het er goed vanaf."

FC Dender: Tani, Pupe, Mbarki, Hens (87’ Myny), Rajsel (106’ Akman), Masangu, Rôdes, Cools, Ruyssen (87’ Ragolle), Marzo, Soladio (72’Nsimba).

KV Kortrijk: Vandenberghe, Mampassi, Kadri, De Neve (99’ Seck), Malinov, Kana, Mighten (84’ Mehssatou), Da Silva, Ojo, Bruno (68’ Davies), El-Idrissy (68’ Mbayo), Pirard.

Doelpunten: 10’ Rajsel (1-0), 28’ Kadri (1-1).

Strafschoppen: Pupe (1-0), Ojo (1-1), Akman mist, Mehssatou (1-2), Nsimba (2-2), Malinov mist, M’Barki (3-2), Davies (3-3), Cools mist, Kadri (3-4).

Geel: Masangu (2x), Bruno, Ruyssen, Rôdes, Pupe, Rajsel, Myny, Mbayo (2x), Kadri, Akman.

Rood: Masangu, Mbayo, Broothaerts.