Algemeen / vrijdag 10 november 2023

FC Dender - Club NXT, 2-0 na een heel sterke prestatie!

Na het gelijkspel tegen SK Deinze moest FC Dender thuis aantreden tegen Club NXT.

FC D had geen al te beste herinneringen aan de vorige wedstrijden tegen de U23 uit de Jupiler Pro League.
Bovendien moest Timmy Simons, met Nathan Rodes en Lennard Hens, twee heel belangrijke basisspelers missen.
Centraal verdediger Ragolle nam de plaats in van Rodes.
Ook Van Oudenhove en Pupe startten aan de wedstrijd.

Beide teams begonnen aanvallend aan de wedstrijd.
Al na 8 minuten diende Myny, gekwetst, door Akman vervangen te worden.
Het spel was aanvankelijk in evenwicht maar de betere kansen waren voor FC D.
Nsimba trapte van kortbij over. Schoten van Rajsel en M’Barki werden door de Brugse doelman Shinton onschadelijk gemaakt.
In de 27e minuut moest Gies redding brengen op een poging van de bedrijvige Vermant.
Net na het halfuur trapte Rajsel op de paal, de rebound van M’Barki ging voorlangs.
In de 34e minuut was het uiteindelijk toch raak. M’Barki zette, na een mooie actie, de bal voor tot bij Akman, die maar binnen te duwen had, 1-0.
FC was baas en bleef kansen creëren.
Shinton haalde nog een voorzetschot van M’Barki vanonder de deklat en Nsimba knalde net naast doel.
Er werd gerust bij 1-0.

De tweede helft was pas op gang gefloten toen FC zijn voorsprong verdubbelde.
Marzo legde een voorzet van Van Oudenhove af tot bij Akman die de bal mooi in doel krulde, 2-0.
De aanvalsgolven van FC Dender bleven nu volgen.
Club NXT kwam heel goed weg toen Nsimba de paal trof, ook de rebound van Van Oudenhove strandde op de paal.
De bezoekers hadden het heel moeilijk.
Voor Club NXT was er enkel een knal van Mohammed Salah die voorlangs ging.
Nsimba en Van Oudenhove vergaten in een geharrewar af te werken.
Met nog 20 minuten te gaan werd Nsimba foutief afgestopt in de 16. De penalty van onze spits werd door de bezoekende doelman uit doel geranseld.
Rajsel zag zijn krulbal over de winkelhaak krullen.
Een knal van de ingevallen Dony was te centraal gericht om de keeper te verrassen.
De wedstrijd eindigde op 2-0.

Een meer dan verdiende overwinning voor FC Dender.
Eén van de betere wedstrijden van FC Dender dit seizoen!
Op de eerste 20 minuten na overklaste FC D zijn tegenstander volledig.
Het werd slechts 2-0 omdat de paal tot viermaal toe in de weg stond.
Ook een penalty werd niet benut.
FC Dender creëerde een hele resem kansen om met ruime cijfers te winnen maar vergat om, via een 3-0, de wedstrijd dood te maken.
FC D telt nu voorlopig evenveel punten als de leiders Beerschot, Zulte Waregem en SK Lommel.
Volgend weekend wordt er ingevolge een interlandbreak niet gevoetbald.
Op vrijdag 24 november trekt FC naar SK Beveren.

Nicky Hayen:

"Dit was niet onze beste partij, maar daar was voornamelijk een sterke tegenstander voor verantwoordelijk.
Het scoreverschil kon zelfs nog groter geweest zijn.
Mijn spelers leken wel in paniek toen FC Dender in de aanval trok.
Maar dit is ons spel, het ligt in de bedoeling om onze jonge spelers competitiever te maken.
Dit was een goede les tegen een sterk FC Dender dat over heel wat duelkracht beschikte."

Timmy Simons:

"De eerste 20 minuten waren in evenwicht maar nadien drukten wij Club NXT achteruit.
We versierden voldoende kansen om de tegenstander KO te zette, maar we maakten het onszelf enigszins nog moeilijk.
Myny viel al na 8 minuten uit maar je zag toen dat, met het invallen van Akman, al mijn spelers er klaar voor zijn.
We deden een goede zaak vandaag maar alles blijft dicht bij mekaar hangen in het klassement.
Je moet in iedere wedstrijd top zijn of je krijgt slaag.
Ik ben vandaag heel trots op de prestatie van mijn team, tegen een technisch heel bekwame tegenstander."

FC Dender: Gies, Pupe, Ragolle, M’Barki (77’ Dony), Van Oudenhove (77’ Masangu), Rajsel (90’ Soladio), Myny (9’ Akman), Cools, Ruyssen, Marzo, Nsimba (90’ Rowell).

Club NXT: Shinton, Willems (61’ Granados Torres), Seys, Liam De Smet (78’ Lund Jensen), Barbera Romero (61’ Faraas), Lenn De Smet (77’ Audoor), Et-Taibi, Simba, Yameogo Bi, Homma (46’ Salah El Boukammiri), Vermant.

Doelpunten: 34’ en 50’ Akman (1-0 en 2-0).

Geel: Nsimba, M’Barki, Lenn De Smet, Audoor, Ragolle.