Algemeen / vrijdag 15 december 2023

FC Dender - FC Luik, 0-0. Intense wedstrijd, billijk gelijkspel

Op de eerste speeldag van de terugronde ontvingen we FC Luik in ons stadion.

Luik was de laatste tijd in goeden doen en zodoende een heel te duchten tegenstander.
Coach Simons kon geen beroep doen op zijn geelgeschorste topschutter Nsimba. Soladio nam zijn plaats in. Lallemand sukkelde met pijn in de knieholte en werd veiligheidshalve aan de kant gehouden.

De wedstrijd begon onmiddellijk aan een hoog tempo. De eerste kans was voor de bezoekers, maar de Luikse topschutter Bertaccini trapte net naast doel.
Een voorzet van Hens werd door Soladio rakelings naast doel gekopt. Debaty haalde nog een tweede kopbal van Soladio uit doel.
Gies moest met de voet nog redding brengen op een schot van Mouhli.
Er werd gerust bij 0-0.

Een eerste kans van Luik, tijdens de tweede helft, werd door Cools ontzet en een schot van Hens ging rakelings naast.
De kansen kwamen nu vooral van onze kant. Cools kopte een vrijschop van Hens net over en een kopbal van Soladio werd door Debaty onschadelijk gemaakt.
Het was toch nog opletten voor de tegenprikken van FCL. Zo moest Gies redding brengen toen Mouchamps alleen voor hem opdook.
Iets later lukte Pupe bijna de 1-0, maar hij zag zijn kopbal via de bezoekende doelman op de paal belanden.
Een schot van Rajsel, van dichtbij, werd nog afgeblokt.

De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was, op 0-0.
Tijdens de eerste helft hadden we het moeilijk met de heel snelle tegenstoten van de bezoekers.
Na de rust namen we het initiatief in handen maar botsten op een stevige Luikse verdediging. Het was een wedstrijd aan een heel hoog tempo, waarbij beide defensies zich meester toonden over de offensieve compartimenten.
Ondanks de 0-0 een heel intense en aangename wedstrijd om volgen en dit zowel op als naast het plein. Ook de eerste officiële wedstrijd dit seizoen waarin we niet wisten te scoren.
FC D staat momenteel op de derde plaats, met 5 punten achterstand op leider Zulte Waregem, dat vandaag met 2-1 won van FC Seraing.

De eerstvolgende wedstrijd heeft op 13 januari 2024 plaats tegen Lierse Kempenzonen.
Er wordt nu nog één week verder getraind.  Nadien krijgen de spelers een weekje verlof. Op 2 januari worden de trainingen hervat en wordt er ook een stage in het Spaanse Pinatar ingelast.

FC Dender: Gies, Pupe, Ragolle, M’Barki, Van Oudenhove (87’ Myny), Hens, Rôdes, Akman (73’ Rajsel), Cools, Marzo, Soladio (67’ Ferraro).

FC Luik: Debaty, Lioka Lima, Bustin, Merlen (87’ Lucker), Bertaccini, Mouhli (78’ Caverlier), Mouchamps (87’ Lambot), Nyssen, Cascio (69’ Loemba), Wilmots, D’Ostilio.

Geel: M’Barki, Lambot, Debaty, Ragolle.

Rood: Deflandre (T2 Luik), Cavelier.

Beide coaches konden zich verzoenen met dit billijk gelijkspel.

Gaetan Englebert

"We wisten dat dit en moeilijke wedstrijd ging worden. FC Dender is een team dat weinig kansen weggeeft, maar dat kan ook van ons gezegd worden. In zo'n wedstrijden moet je de weinige kansen proberen af te maken. Onze eerste helft was heel goed. We probeerden toen om snel om te schakelen maar Dender verdedigde goed.
Dit is pas ons eerste gelijkspel. Ik ben tevreden met wat ik dit seizoen al gezien heb, we zijn goed bezig."

Timmy Simons

"Luik positioneerde zich heel goed. We hadden het niet gemakkelijk in de duels en moesten waakzaam blijven voor hun snelle tegenstoten. Luik maakte het ons tijdens de eerste helft niet gemakkelijk. Tijdens de rust heb ik wat herschikkingen doorgevoerd waardoor Luik er minder goed kon uitkomen en we ook meer kansen creëerden. We waren misschien iets te slordig in de afwerking.
We hebben al heel veel gegeven. Onze manier van spelen vraagt veel energie, daarom is de winterstop nu welgekomen."