Algemeen / dinsdag 05 december 2023

FC Dender - Fr. Borains, 2-0. FC rukt op naar de vierde plaats.

Met twee dagen uitstel kon ons team nu toch aantreden tegen Francs Borains.

Nathan Rodes nam zijn plaats, na twee wedstrijden schorsing, opnieuw in en Ali Akman - die eerder reeds driemaal scoorde - versierde zijn eerste basisplaats.
Francs Borains speelde voor het eerste onder zijn nieuwe coach Grandjean.

De eerste kans was voor Hens. Zijn vrije trap belandde in de handen van de bezoekende doelman.
Vijf minuten later mikte Lavie voor Fr. Borains rakelings naast. Nsimba knalde pal op de doelman en Cools kopte net naast.
In de vierentwintigste minuut kwam FC D eindelijk verdiend op voorsprong. M’Barki schilderde de bal, na een individuele actie, enig mooi op het hoofd van Ali Akman. Onze spits kopte de bal strak voorbij Saussez, 1-0.
FC D bleef de forcing voeren en probeerde de cijfers te verdubbelen.
Xavier Gies moest nog redding brengen op een schot van Chaabi.
Cools kopte rakelings naast.
Net voor rusten was er nog een mooie actie op rechts.
Hens zette, na een driehoekje met Akman en Marzo, voor richting de klaarstaande Nsimba, maar verdediger Malungu verschalkte zijn eigen doelman, 2-0.
FC D met een verdiende voorsprong de kleedkamer in.

Francs Borains voerde enkele wissels door en begon scherper aan de tweede helft.
Rodes moest Gies bijstaan en een hoge bal van de doellijn wegkoppen.
Kadiri trapte net naast doel en een doelpunt van Gillekens werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.
FC D creëerde nog enkele kansen.
Rajsel zette Nsimba op weg naar de 3-0 maar de bal verdween in de handen van Saussez.
Ook een schot van Hens belandde in de armen van de doelman.
FC toonde zich zegezeker, controleerde de partij en gaf geen kansen meer weg.
De drie punten bleven in Denderleeuw.

Een verdiende overwinning die vooral gestalte kreeg tijdens een eerste helft waarin er toch wel enkele grote kansen gecreëerd werden en er ook tweemaal gescoord werd.
Tijdens de tweede consolideerde FC Dender zijn 2-0 voorsprong. De bezoekers konden nog enkele kansen afdwingen, maar ook onze jongens wisten nog enkele gevaarlijke acties op te zetten.
FC doet een schitterende zaak in het klassement en bevindt zich nu met 23 punten op de vierde plaats, evenveel als de derde SK Deinze.
Leider Beerschot verloor vandaag met 1-0 tegen SL 16 FC, onze eerstvolgende tegenstander, en heeft 6 punten bonus op ons team.

FC Dender:
Gies, Pupe, Ragolle, M’Barki (75' Ferraro), Van Oudenhove, Akman (60' Rajsel), Hens, Cools, Rodes, Marzo en Nsimba.

Francs Borains: Saussez, Itrak (79’ Guirassy), Chaabi (79’ Curci), Healy (45’ Gillekens), Mpati, Malungu, Lavie, Francotte (46’ Massolin), Diallo (76’ Donnez), Obissa, Kadiri.

Doelpunten:
14’ Akman (1-0), 22’ Malungu (Own 2-0).

Geel:
M'Barki, Cools, Gillekens en Ferraro.

Sébastien Grandjean:

"Op sommige momenten konden we gelijke tred houden met FC Dender. Ik ben tevreden over wat mijn spelers met de bal deden. Wij creëerden bijna evenveel kansen als dit sterke Dender, dat met veel intensiteit speelt en efficiënter met de kansen omsprong. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit bij ons ook wel die richting zal uitgaan."

Timmy Simons:

"Het was geen gemakkelijke wedstrijd. Francs Borains versierde meer balbezit dan we wensten. We speelden een volwassen wedstrijd en waren efficiënter in een heel goede eerste helft.
We mochten tijdens de tweede helft zeker niet op onze lauweren rusten. We hadden de wedstrijd toen moeten doodmaken. De kansen waren er maar dit gebeurde niet.
Het bleef opletten geblazen maar behaalden een verdiende overwinning."