Algemeen / zaterdag 01 april 2023

FC Dender - Jong Genk, 1-0. Penalty beslist wedstrijd.

FC Dender - Jong Genk, 1-0. Penalty beslist wedstrijd.

De tegenstander op de vijfde speeldag was Jong Genk, dat - net zoals FC Dender - nog volop moet strijden voor een langer verblijf in de Challenger Pro League.

Rajsel begon aan de wedstrijd, Atteri moest gekwetst verstek geven.
Ook Myny kon nog niet aantreden. 
Mike Smet is niet langer meer beschikbaar voor FC Dender. Hij kan zijn job in de Antwerpse haven niet meer combineren met het profvoetbal en besloot een punt te zetten achter zijn profcarrière. 
Een wedstrijd die gespeeld moest worden in moeilijke weersomstandigheden. Hevige wind en regen bemoeilijkten de passing. 
 
FC D begon vrij snedig aan de wedstrijd.
Een aanval via M’Barki en Rodes belandde bij Hens die op de bezoekende doelman schoot.
Een minuut later een mooie aanval waarbij nu Hens Ridwane M’Barki kon bedienen. Ridwane kapte zijn verdediger uit maar zijn schot was te centraal gericht.
De wedstrijd werd nadien evenwichtiger maar Xavier Gies moest wel tot tweemaal toe gepast tussenbeide komen.
Op het half uur viseerde Hens met een vrije trap de deklat.
Er werd bij 0-0 gerust.

Simons: "Match die alle kanten uit kon, maar het waren moeilijke weersomstandigheden. Het zal volgende week toch beter moeten om in Genk te winnen."

De tweede helft startte zonder M'Barki die wegens een slag op het achterhoofd langs de kant moest blijven. De Bodt was zijn vervanger.
De tweede periode kende een gelijkaardig scenario met langs beide kanten enkele kansjes waarbij de doelmannen zich meester toonden.
In de 69e minuut was er een aanval op links, de voorzet van Rajsel belandde bij Marzo die keihard op doel trapte. De bal kwam tegen de arm van Bangoura terecht, penalty!
Cukur pegelde de 1-0 onhoudbaar binnen.
In een duel kon Rajsel zijn verdediger nog aftroeven en op de bezoekende doelman afgaan maar zijn schot werd uit doel gehaald.
Jong Genk probeerde nog langszij te komen maar FC Dender gaf geen kansen meer weg.
 
Een nipte overwinning in een wedstrijd waarin er veel op het spel stond en waarbij het van bij het begin duidelijk was dat één doelpunt over de winst ging beslissen.
Gelukkig viel het dubbeltje langs onze kant. 
Geen gemakkelijke wedstrijd voor FC D tegen een fel acterend Jong Genk dat vijf gele kaarten slikte. 
FC Dender doet met deze winst een heel goede zaak en telt nu elf punten voorsprong op hekkensluiter RE Virton dat zondag nog aantreedt tegen Lommel SK.
De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen Jong Genk.

Simons: "Ik kijk nog steeds niet naar andere ploegen. Ik wil gewoon zo veel mogelijk punten behalen in deze poule."

FC Dender: Gies, Marzo, Ragolle, Ruyssen, Borry, Cukur, Rôdes, Hens (89' Hens), M’Barki (46' De Bodt), Lallemand (60' Rowell), Rajsel (85' Ngongo).
Jong Genk: Leysen, Rommens, Et-Taïbi, Didden, Al Mazyani (46’ Caicedo), Bangoura, Toma, Ait El Hadj (60’ Akpan), Oyen (60’ Abid), Arabaci, Nuozzi (80’ Mirisola).

Doelpunten: 69' Cukur (1-0)
 
Gele kaarten: Al Mazyani, Toma, Arabici, Borry, Mina, Bangoura. 
 
Vrijdag 7 april 2023, 20u: Jong Genk - FC Dender.

Bekijk onze commerciële partners