Algemeen / dinsdag 24 januari 2023

FC Dender - Jong Genk, klassedoelpunt beslist wedstrijd, 0-1.

FC Dender moest, net zoals tegen Virton, ook tegen Jong Genk nog heel wat schoon volk missen.

Rowell, Cools, Van Oudenhove, Smet, Vanbelle en De Backer waren nog steeds gekwetst.
Ragolle en Lallemand moesten noodgedwongen, zonder veel speelminuten in de benen, aan de wedstrijd beginnen. Ook Rajsel nam tegen alle raadgevingen van de medische staf in plaats op de bank.
Cukur en Myny waren geschorst en de nieuwkomers De Bruyn en Ruyssen waren niet speelgerechtigd voor deze uitgestelde wedstrijd.
Het was een wedstrijd waarin beide teams het best de drie punten binnenhaalden.

Jong Genk beschikt over een paar spelers die technisch gezien van heel hoog niveau zijn. Na 12 minuten resulteerde dit al in een doelpunt toen Godts de bal keurig rond Gies in doel krulde, 0-1.
FC kon tijdens de eerste helft moeilijk de bezoekende doelman bedreigen, de precisie was ver zoek en de kansen waren schaars tot onbestaande.
Ook Genk liet weinig zien en teerde vooral op de 0-1 voorsprong.
Logischerwijs werd er gerust bij 0-1.

Ngongo verving Dubko tijdens de rust.
FC toonde nu plots veel meer initiatief en begon kansen te creëren.
Marzo kwam een teen te kort om een vrije trap van Hens in doel te duwen.
Ngongo schoot voorlangs en een kopbal van Borry werd op de lijn gekeerd.
Een poging van Atteri werd door de doelman teniet gedaan, ondertussen probeerde Genk op alle manieren de snelheid uit de wedstrijd te halen.
Gies moest wel nog een vrije trap uit de kruising halen. FC bleef druk zetten maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd.
De 0-1 bleef op het nieuwe scorebord staan.

FC speelde een sobere eerste en een betere tweede helft, de laatste pas was telkens echter niet nauwkeurig genoeg.
Genk daarentegen kon teren op een klasseflits van topscorer Godts, nadien probeerde het de wedstrijd dood te maken, wat grotendeels lukte.
Voor beide trainers had een gelijkspel een terechte uitslag geweest.
Jong Genk nadert nu tot op 3 punten van FC Dender maar telt ook nog één wedstrijd minder.
Volgend weekend trekt FC Dender naar Lommel SK.