Algemeen / zondag 22 oktober 2023

FC Dender - KV Oostende, 1-1. KVO langszij via bizar doelpunt..

FC Dender verwelkomde vandaag KV Oostende dat zes punten minder telde dan F

Timmy Simons startte met dezelfde 11 als tegen FC Seraing, waartegen het met 1-3 won.
FC stond op de 8e plaats, KV Oostende op de 13e plaats.

De eerste kans was voor KVO toen D’Haese op doel trapte. Gies haalde met een knappe reflex de bal uit doel.
Bij de tegenaanval van FC kreeg Nsimba een grote kans voorgeschoteld. De bal ging echter net over doel.
Een harde knal van Rodes zoefde net naast de winkelhaak buiten.
Verder verliep het spel tijdens de eerste helft gelijk opgaand, waarbij beide teams hun momenten hadden.
Net voor rusten dribbelde M’Barki zich voorbij enkele KVO-spelers en bereikte via Nsimba de goed gevolgde Marzo.
Marzo duwde de bal voorbij Bossin, 1-0.

De eerste kans van de tweede helft was voor Nsimba. De bal ging net naast doel.
Gies moest een knal van KVO in hoekschop duwen.
Net voor het uur dribbelde Hens zich door de Oostendse verdediging. De bezoekende keeper redde de meubelen.
Nsimba vlamde nog op de paal en zag ook een schot afgeblokt worden.
Met nog drie minuten te gaan werd Berte, na een diepe bal, voor duidelijk buitenspel afgevlagd.
Gies trapte de bal richting punt waar vrije trap moest genomen worden. Maar blijkbaar had de scheidsrechter niet gefloten en balvoordeel voor FC D gegeven.
De Oostendse aanvaller Hartig nam van het FC D-balvoordeel gebruik om het in zijn voordeel om te buigen, omspeelde Gies en nette makkelijk de 1-1.
De wedstrijd eindigde op 1-1.

Een gelijk opgaande eerste helft. De tweede helft verliep in het voordeel van FC Dender.
Ook de betere kansen waren over de ganse wedstrijd voor FC Dender. FC D bezat ook het meeste balbezit.
Een warrige fase bepaalde de 1-1 eindstand.
FC trappelt met dit puntje ter plaatse en blijft met 13 punten op de 8e plaats staan.
De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen Beerschot dat op de 3e plaats staat met 17 punten.

Stijn Vreven:

"Onze eerste helft was goed. Tijdens de tweede helft verliep het minder voor ons.
We speelden dan ook tegen een goed team dat heel wat talent in zijn rangen lopen heeft.
We kenden ook heel wat geluk want we haalden voordeel uit een beslissing van de scheidsrechter."

Timmy Simons:

"De wedstrijd leek grotendeels in evenwicht te verlopen, al waren de beste en zuiverste kansen wel voor ons.
Het was wel een wedstrijd waarin het team dat als eerste kon scoren de overwinning beet had.
Een vreemde fase besliste echter anders over deze wedstrijd. Xavier trapte de bal terug naar de plaats waar het buitenspel plaats vond om daar de vrije trap te laten nemen. Een KVO-speler onderschepte deze bal en mocht er ongestoord mee scoren...
Onze spelers waren dan ook zeer ontgoocheld."

Dender: Gies, Pupe, Ragolle, M’Barki, Hens, Rajsel (Soladio), Myny (Van Oudenhove), Rôdes, Cools, Marzo, Nsimba (Lallemand).

Doelpunten: 45' Marzo (1-0), 87' Hartig (1-1)

Geel: Gies, Ragolle, Pupe, M'Barki, Nsimba, Osifo, Rodin, Tanghe en Vinck.