Algemeen / zondag 27 augustus 2023

FC Dender - Lierse Kempenzonen, 2-2. FC buigt tweemaal achterstand om.

FC Dender ontving op zijn fandag Lierse Kempenzonen, de derde competitiewedstrijd van het seizoen.

FC Dender kreeg vorige week een lesje efficiëntie van RSCA Futures, 2-3.
Nsimba en Pupe waren de enigen van de nieuwkomers die aan de wedstrijd tegen Lierse begonnen. Lallemand stond opnieuw in de basis. Ferraro kwetste zich deze week op training en was out.

De wedstrijd begon onmiddellijk aan een heel hoog tempo. Snelle combinaties waren de voorbode voor twee vroege doelpunten.
In de 10e minuut werd Oulare voor doel vanop rechts bediend, hij was zijn verdediger te snel af en knalde de 0-1 van dichtbij in doel.
Twee minuten later stond het al 1–1. M’Barki zette voor op Marzo die doorkopte naar de 2e paal waar Lallemand de bal in doel kon deviëren.
Nsimba dribbelde zich door de verdediging, de bal kwam bij Lallemand terecht, diens schot werd door de bezoekende doelman in hoekschop gepareerd.
Op het half uur opnieuw Nsimba die de doelman omzeilde en voorzette, Lallemand zag zijn schot deze keer op de paal belanden.
Nsimba dook nog eens alleen voor Teunckens op, ook nu redde de keeper de meubelen voor Lierse Kempenzonen.

Net voor rusten opnieuw FC D met een heel mooie aanval. Hens en Lallemand gingen een combinatie aan met Marzo, ook zijn schot werd door de sterk keepende doelman Teunckens gepareerd.
Ook een poging van Van Oudenhove strandde op de bezoekende doelman.
Er werd gerust bij 1-1.

De eerste grote kans in de tweede helft viel na 57 minuten toen Lallemand in de draai nogmaals de paal viseerde.
Lierse sprong wat efficiënter met zijn weinige kansen om. Op het uur knalde de ingevallen Claes een afvallende bal van buiten de 16 voorbij Gies, 1-2.
Een opdoffer voor FC D dat nu opnieuw op achtervolgen aangewezen was!
Een kopbal van Hens werd afgeblokt en iets later ging zijn vrije trap ging voorlangs.
Ook Gies moest nog eens al zijn kunnen tonen op een harde trap ex-FCer Mehdi Tarfi.
Met nog 5 minuten te gaan werd Nsimba door Hens diep gestuurd. Nsimba knalde de bal snoeihard in de winkelhaak.
2-2, ook de eindstand!

Opnieuw een heel aangename wedstrijd die FC Dender verdiende te winnen.
Zeker op basis van een uitmuntende eerste helft waarin FC genoeg kansen creëerde om de 3 punten veilig te kunnen stellen.
Eens te meer stuitte het op een heel efficiënte tegenstander die zijn weinige kansen wel kon benutten.
FC Dender telt nu 4 punten uit 3 wedstrijden en staat hiermee op de achtste plaats.
Volgende week trekt FC Dender naar Waregem waar het het team van oud FC-speler Frederik D’Hollander in de ogen moet kijken.
Zulte Waregem staat op de tweede plaats gerangschikt en droogde dit weekend RFC Seraing met 0-5 af.
Een zware verplaatsing voor FC Dender.

Ik zag opnieuw een heel sterke eerste helft van mijn team. Met heel veel mooie kansen, maar nu wordt het stilaan tijd deze kansen vruchten beginnen af te werpen.
We gaan nu analyseren wat er beter kan en daar hard aan werken.

Timmy Simons

We kenden geen al te gemakkelijke wedstrijd tegen dit enthousiast FC Dender.
We kwamen tweemaal op voorsprong, maar al bij al verdient FC Dender zeker dit gelijkspel.

KSK LIerse K. - coach Jo Christiaens:

Dender: Gies, Pupe (90’ De Bodt), Ragolle, Mbarki (82’ Muhire), Van Oudenhove (71’ Rajsel), Lallemand (71’ Myny), Hens, Rôdes, Ruyssen (71’ Cools), Marzo, Nsimba.

Lierse: Teunckens, Marijnissen, Brebels, Oulare, Van Acker, De Bruyn, Tarfi, Schouterden, Ocansey (70’ Cools), Poelmans, El Touile (46’ Claes).

Doelpunten: 10’ Oulare (0-1), 14’ Lallemand (1-1), 61’ Claes (1-2), 85’ Nsimba (2-2).

Geel: Ocansey, M’Barki, Cools, Schouterden, Marzo.