Algemeen / zondag 07 mei 2023

FC Dender - Lommel, 2-1.

Voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen kon coach Timmy Simons geen beroep doen op kapitein Lennard Hens (geschorst) en Tiago Cukur (gekwetst). Lallemand verhuisde naar de bank.

De Bodt, Ngongo en Rajsel startten aan de wedstrijd.
Vóór de wedstrijd werd Xavier Gies gehuldigd als Stravste Speler van FC Dender, seizoen 2022 – 2023.
Er werd tevens ook een minuut stilte gehouden voor onze overleden ex-secretaris George Vanderputten.

De eerste twee kansjes waren voor FC Dender, maar het was toch Caue die Lommel met een listig balletje op voorsprong kon brengen, 0-1.
Plots zat er heel veel vuur in de wedstrijd, ook letterlijk want de bezoekende supporters gebruikten tot tweemaal toe pyrotechnisch materiaal waardoor de scheidrechter de wedstrijd stillegde en bij herhaling de wedstrijd dreigde te staken.
Na de herneming zagen we een technisch sterk Lommel dat het FC niet makkelijk maakte. Onze verdediging gaf echter weinig kansen weg.
Borry kwam zelfs nog dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal werd door de bezoekende doelman met een kattensprong uit doel gepareerd.
Lommel bleef snel combineren maar kon Gies niet meer bedreigen, er werd gerust bij 0-1.
Houdret en Van Oudenhove kwamen na de rust Borry en Rodes vervangen.
FC Dender begon nu ook meer te dreigen en nam de bovenhand.
M’Barki kon De Bodt bereiken, zijn schot ging maar net over doel.
FC bleef gaan en in de 55e minuut zette M’Barki de kroon op zijn noeste werk, hij kapte naar binnen en verraste De Busser in de kortste hoek, 1-1.
FC ging nu op zoek naar de winning goal. De coach voerde nog enkele vervangingen door en bij Lommel slikte Lemoine zijn 2e gele kaart. FC drukte Lommel tegen eigen doel.
In de 89e minuut schilderde Rajsel de bal op het hoofd van Atteri die de verlossende 2-1 tegen de netten kopte.
Opdracht volbracht.

Elk team nam één helft voor zijn rekening, maar de beste en meeste kansen waren voor FC Dender zodat we van een verdiende overwinning mogen spreken.
Lommel, een heel jong en technisch heel sterk elftal, was meester tijdens de eerste helft, na de rust was het vooral FC Dender die de wedstrijd in handen had.
FC Dender telt nu 39 punten en realiseerde tijdens deze nacompetitie 20 op 27, mooie cijfers.
Er rest nu nog 1 wedstrijd, nl. de uitwedstrijd tegen SK Deinze. M’Barki ontving gisteren zijn 3e gele kaart en is geel geschorst.

FC Dender: Gies, Borry (46’ Van Oudenhove), Ragolle, Cools, Ruyssen, Marzo, Rôdes (46’ Houdret), De Bodt (62’ Lallemand), Rajsel, M’Barki (75’ De Bruyn), Ngongo (62’ Atteri).