Algemeen / zondag 17 september 2023

FC Dender - Lommel SK, 3-1. FC D nekt leider Lommel.

FC Dender ontving vandaag leider Lommel SK in het Dender Football Complex.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Zulte Waregem kwamen nu ook Rajsel en Myny aan de aftrap. Van Oudenhove viel met een schouderkwetsuur uit en Lallemand verhuisde naar de bank.
FC Dender had met 5 op 12 onvoldoende punten gekregen volgens wat het verdiende en wou eerherstel. Leider Lommel bezat het maximum van de punten en ging voor een 15 op 15.
Er stond dus een spannende wedstrijd op het programma.

In de 2e minuut was er al een kopbal van Nsimba die door de doelman uit doel gehouden werd.
Zes minuten later moest de bezoekende doelman nogmaals al zijn kunnen tonen, toen hij een poging van Myny uit doel moest ranselen.
Ook Lommel kwam scherp uit de hoek.
Vetokele’s schot werd door Gies in hoekschop geduwd.
In de hierop volgende fase, 13e minuut, leed Pupe balverlies, Vetokele werd voor doel bediend en kon de 0-1 in doel trappen.
FC Dender was nu even de pedalen kwijt terwijl Lommel stevig doorging.
Gies moest met de voet een schot van Sales uit doel halen.
Enkele minuten later deed Xavier dit nummertje nog eens over, deze keer op poging van Vansca. Gies tot tweemaal toe de redder van dienst.
In de 27e minuut werd Nsimba door M’Barki diep gestuurd. Nsimba werd foutief afgestopt in de 16 en klaarde zelf vanop de stip de klus, 1-1.
Een moeilijk kwartier was nu duidelijk achter de rug en het wedstrijdverloop werd opnieuw  evenwichtig.
Een schot van Rajsel ging naast en een counter van de bezoekers ging voorlangs.
Er werd gerust bij 1-1.

Het eerste kansje van de tweede helft was voor Lommel, maar FC nam de bovenhand en ging op zoek achter de winning goal.
In de 57e minuut snelde Myny de diepte in, Hens bediende hem op zijn wenken. Doelman De Busser was kansloos op zijn harde knal in de korte benedenhoek, 2-1.
FC D bleef de gevaarlijkste ploeg. Nsimba trapte in de draai net naast doel.
Ook een poging van Lallemand, op voorzet van Marzo, belandde langs de verkeerde kant van de paal.
Lommel werd door onze verdediging ver weg van Gies gehouden.
Met nog 5 minuten te gaan was de wedstrijd gespeeld. Lallemand zat sneller op de bal dan de bezoekende doelman. Voor doel wachtte Nsimba, die de 3-1 niet liet liggen.
3-1, ook de eindstand.

De toeschouwers werden vanavond in het Dender Football Complex nogmaals getrakteerd op een prachtige pot voetbal.
Een spannende en wedstrijd op hoog niveau, met FC Dender als verdiende winnaar.
FC D kende halverwege de eerste helft enkele moeilijke momenten, maar herpakte zich na de gelijkmaker.
Nadien beheerste het grotendeels de wedstrijd en kon het, de heel sterk voetballende, leider de nederlaag aansmeren.
FC D telt nu 8 punten en staat hiermee op de vierde plaats gerangschikt.
Volgende week trekt FC D naar Patro, dat vandaag met 1-3 won van RSCA Futures. Patro staat op de 2e plaats gerangschikt.

Vrijdag 22 september 2023, 20u: Patro Eisden Maasmechelen – FC Dender.

Dender: Gies, Pupe, Ragolle (90' Ruyssen), Cools, Marzo, Rôdes, Myny (74' De Bodt), Hens, Mbarki (89' Dony), Rajsel (74' Lallemand), Nsimba (90' Soladio).

Doelpunten:
13' Vetokele (0-1), 27’ Nsimba (P. 1-1), 57’ Myny (2-1) en 85’ Nsimba (3-1).

Gele kaarten: Myny en Amankwah

Ik ben een heel fiere coach.
Doorgaan in de beker en bovendien nu ook de leider, het beste team dat ik dit seizoen al bezig zag, opzij zetten.