Algemeen / vrijdag 24 februari 2023

FC Dender - RE Virton, 2-1. Schitterend resultaat.

De eerste wedstrijd van de Play-downs was voor FC Dender al direct de match van de waarheid, ook voor Timmy Simons was dit als nieuwe coach een uiterst belangrijke wedstrijd.

Ook RE Virton kon zich geen nederlaag permitteren.
Beide ploegen moesten dus voor de winst gaan in deze zes puntenwedstrijd.
Coach Timmy Simons kon Rajsel en Ragolle, niet volledig fit en ziek, nog niet in de basisopstelling posteren.
Kjetill Borry was out wegens schorsing. Zijn plaats achterin werd ingenomen door Kenneth Houdret.
Ook nieuwkomer Perri, ex-Virton, startte aan de wedstrijd.

FC D had vijf punten voorsprong op Virton en wou deze voorsprong minstens behouden.

FC begon vurig aan de wedstrijd en trok onmiddellijk in de aanval.
Na 4 minuten was het al raak. Een mooie aanval via Hens en Mymy werd door M’Barki strak in doel getrapt, 1-0.
FC Dender zette door en bleef domineren, toch kon Virton even reageren, een kopbal van Abdellah stuitte op de paal, zijn rebound viel op het dak van het doel.
In de 24e minuut kon Hens Mymy voor doel bedienen, in de draai zette hij de 2-0 op het scorebord.
FC Dender liet mooi voetbal zien, een verdiende voorsprong.
FC liet Virton toe de aansluitingstreffer te scoren toen Cukur een fout beging in de grote rechthoek, Mboyo zette de elfmeter feilloos om, 2-1.
Er kwam nu ook iets meer evenwicht in de partij, er werd toch gerust bij 2-1.

De bezoekende coach wisselde bij de rust 3 verdedigende spelers.
Dit had meteen resultaat want de wedstrijd werd evenwichtig. FC geraakte nog moeilijk tot voor de bezoekende doelman, terwijl Virton steeds meer begon te dreigen. Gies moest tweemaal plat op pogingen van de uiterst gevaarlijke Abdellah.
Onze jongens begonnen het steeds maar moeilijker te krijgen, ook fysiek werden ze in deze veeleisende wedstrijd zwaar op de proef gesteld.
Perri moest gekwetst het terrein verlaten. Cools kwam hem vervangen, M’Barki werd gewisseld voor De Bruyn.
Virton bleef komen en zette nu FC volledig vast voor eigen doel.
De doelman van Virton moest zich wel nog eens reppen op een kans van FC D, maar Gies deed nog beter toen hij een wondersave uit de mouwen moest schudden.
FC kreeg het tijdens de laatste tien minuten nog heel moeilijk, ook omdat er spelers met krampen begonnen te sukkelen.
De zware trainingen - er wordt nu tijdens de voormiddag getraind en op twee dagen zelfs tweemaal daags - bleken nog niet volledig verteerd.
Toch hield FC stand en kon het de drie punten thuishouden.

FC speelde een heel goede eerste helft, de tweede was in het voordeel van Virton, maar onze spelers toonden veel karakter, hielden stand en mogen zich zo de verdiende winnaar noemen.
Het was wel duidelijk dat onze spelers op het einde van de wedstrijd door hun krachten heen zaten. Er werd tien dagen keihard getraind en blijkbaar waren sommige spelers van deze zware inspanningen nog niet voldoende hersteld.
FC doet dankzij deze overwinning een heel goede zaak en telt nu 8 punten voorsprong op hekkensluiter RE Virton.
Maar de weg is nog lang want er vallen nog 27 punten te verdienen.

Op vrijdag 3 maart, 20u, heeft de volgende wedstrijd plaats, tegenstander is Lommel SK dat dit weekend met 1-0 verloor in Luik.

SUPPORTERS OP POST!

FC Dender: Gies, Marzo, Ruyssen, Houdret (92’ Ragolle), Perri (65’ Cools), Rôdes, Hens, Cukur, Myny (92’ Ngongo), Atteri (79’ Lallemand) M’Barki (65’ De Bruyn).

RE Virton: Vincensini, Delorge (46’ Vinck), Cassaert (46’ Droehnle), Remy William, Bourdin, Lesquoy (46’ Masangu) , Sylla (70’ Kilic), Doué Séné (80’ Dudouit), Abdallah, Mboyo, Mabella.

Doelpunten: 4' M’ Barki (1-0), 24' Myny (2-0), 31' Mboyo (strafschop, 2-1).
Geel: Perri, Dudouit, Kilic, Remy.