Algemeen / zaterdag 19 augustus 2023

FC Dender - RSCA Futures, 2-3. Uiterst efficiënte bezoekers!

Na de 0-1 winst tegen FC Luik moest FC Dender nu thuis RSCA Futures bekampen. Deze verloren vorig weekend met 1-3 tegen Beerschot.

Borry is enkele weken onbeschikbaar. Rowell hervat de baltraining en op Houdret is het nog wat langer wachten.
Lallemand verhuisde naar de bank. Pupe en Ferraro vervolledigden vandaag het basiselftal.

FC Dender begon heel scherp aan de wedstrijd.
Nsimba legde terug op Ferraro, die op de kruising knalde.
Vijf minuten later een harde knal van Nsimba die door de bezoekende doelman gepareerd werd.
FC maakte de bal totaal ongrijpbaar voor RSCA.
In de 9e minuut moest Vercauteren nogmaals plat op een harde knal van Nsimba.
Het eerste half uur was duidelijk voor FC D, nadien kwam er iets meer evenwicht in de wedstrijd.
Vijf minuten voor rusten kreeg FC Dender echter het deksel op de neus toen Angulo de bal in doel kon koppen, 0-1.
Net voor de rust kon Ruyssen orde op zaken stellen, hij trapte een vrije trap van Hens staalhard voorbij Vercauteren, 1-1.
Ook de ruststand.

FC eiste ook in het begin van de tweede helft het balbezit op. De kansen waren nu iets minder scherp. Van Oudenhove testte nog eens de vuisten van Vercauteren.
Nsimba werd, wegens vermeende fout, onterecht teruggefloten door de scheidsrechter toen hij alleen op weg richting doel ging.
Twee minuten later kreeg RSCA zijn tweede kans van de wedstrijd, een vrije trap kwam bij Lapage terecht, hij stopte de bal buitenkant voet en lobde de bal enig mooi over Gies, 1-2.
In de 78e minuut toonde de ingevallen Tudor zijn technisch vernuft toen hij onze verdediging schaakmat zette en de bal in de hoek voorbij Gies plaatste, 1-3.
Simons voerde enkele vervangingen door. Pupe en Van Oudenhove mochten gaan rusten, Lallemand en Rajsel waren de invallers.
Anderlecht gebruikte ondertussen alle middelen om de snelheid uit de wedstrijd te halen, krampen en fouten volgden elkaar in sneltempo op.
Ruyssen kopte nog in het zijnet. Twee minuten in de extra tijd slaagde Hens er nog in om een massale aanval af te ronden, 2-3.
FC probeerde nog wel maar de bezoekers gaven geen krimp meer.

Het belangrijkste onderdeel van het voetbalgebeuren, de efficiëntie, maakte vandaag duidelijk het verschil.
RSCA Futures trapte tijdens de wedstijd 3 ballen binnen het kader, driemaal was het raak! Een gegeven waarin FC minder succesvol was.
Een wedstrijd die FC Dender verdiende te winnen. Het had het meeste balbezit (61%) en kansen, toch gingen de drie punten verloren.
Volgende week beter!
Dan ontvangen we Lierse Kempenzonen en heeft ook onze fandag plaats. Je kan dan voor 5€ de wedstrijd bijwonen. Er wordt die dag eveneens animatie voorzien in het Dender Football Complex.

Zondag 27 augustus, 13u30: FC Dender – SK Lierse Kempenzonen.

De eerste helft waren we heel dominant en versierden we enkele grote kansen. Die moet je echter afmaken, anders loop je achter feiten aan.