Algemeen / vrijdag 10 maart 2023

FC Dender - SK Deinze, 1-0. Gretig FC wint verdiend.

FC Dender stond met de derby tegen SK Deinze voor een heel belangrijke wedstrijd richting behoud. Winnen was een must.

Ons team moest beter doen dan in de wedstrijd tegen SK Lommel waartegen er na een ietwat matige partij met 1-0 verloren werd.
Rajsel verhuisde naar de bank, Ragolle begon op zijn vertrouwde plaats, centraal achterin, aan de wedstrijd.
Coach Timmy Simons had voorheen de spelers de opdracht gegeven om hoog druk te zetten en attent te zijn voor de mogelijke snelle omschakelingen van de bezoekers.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Kansen vielen er aanvankelijk niet te noteren.
In de 20e minuut was er wel opschudding toen bij een terugspeelbal van Marzo Van Landschoot van Deinze frontaal op Gies botste en de scheidsrechter hierin een strafschop zag!
Gies kreeg ook geel onder de neus geduwd maar bewees ook zijn gelijk door de strafschop van Hendrickx uit doel te houden. Een heel belangrijke redding!
Op het half uur moest Rajsel de gekwetste Myny komen vervangen.
FC D hield de bezoekers ver weg van het doel van Gies. Zelf creëerde het enkele kansjes. Een schot van M’Barki werd in hoekschop geduwd en ook Hens ging nog zijn kans.
Een evenwichtige eerste helft eindigde op 0-0.

Simons: Gies hield ons op een cruciaal moment in de wedstrijd. Iedereen speelde overigens met een over mijn lijk mentaliteit. Marzo hield Van Landschoot goed uit de wedstrijd. Lallemand verzette bergen verdedigend werk en nadat hij moegestreden was, bewees de goed ingevallen Cukur dat hij heel wat potentieel heeft. Ook M’Barki voetbalt met veel vertrouwen. Hij vroeg tien minuten voor zijn wissel om vervangen te worden, maar ik liet hem nog wat staan omdat hij meer in zijn mars heeft dan hij denkt.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor FC Dender, want Hens trapte de bal al na 3 minuten recht in de winkelhaak, 1-0.
Deinze reageerde met een knal op de deklat.
Ook FC Dender versierde nog enkele kansen, een knal van de ingevallen Cukur moest door de bezoekende doelman uit de winkelhaak gehaald worden, ook een pegel van Marzo werd uit doel gehouden.
Borry moest met een sterke tussenkomst, op voorzet van Van Steenkiste, Deinze van een doelpunt houden.
De gevaarlijkste fase was een vrije trap van de bezoekers, de bal ging centimeters naast.
FC D kon de wedstrijd rustig uitspelen en hield de 3 punten thuis.

FC Dender deed wat het moest doen en hield de drie punten verdiend thuis, na vooral een heel sterke tweede helft.
Xavier Gies hield in de eerste helft FC Dender overeind door een onterecht toegekende penalty uit doel te houden. Kapitein Lennard Hens klaarde de klus met een pegel in de winkelhaak.
FC Dender speelde een heel gretige wedstrijd en ging vooral zijn kans met afstandsschoten op doel, die de bezoekende doelman heel wat werk opleverden.
FC D telt nu 25 punten, 11 punten voorsprong op RE Virton dat dit weekend nog thuis speelt tegen SL 16 FC.
De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd, zondag 19 maart - 20u, tegen de jeugd van Standard Luik.

Simons: De spelers hadden de opdracht gekregen om veel op doel te trappen. Dat mocht een voorzet of een trap op doel zijn. We trapten 16 maal op doel, waarvan 8 gekadreerd, Deinze daarentegen lukte maar twee schoten binnen het kader. Deze zege valt dus verdiend te noemen!

FC Dender: Gies, Marzo, Ragolle, Ruyssen, Borry, Myny (33' Rajsel), Rôdes, Hens, M’Barki (87' Ngongo), Lallemand (58' Cukur), Atteri.
SK Deinze: Miras Blanco, Staelens, Prychynenko, Schuermans, Vansteenkiste, De Ridder (73' Schryvers), Fraser (73' Ferdinan), Hendrickx, Van Landschoot, Balaj, Mertens (79' Kone).

Doelpunt: 48' Hens (1-0)

Geel: Gies, Marzo, M’Barki, Vansteenkiste.