FC Dender verliest nipt tegen Stade Reims, 2-1.

FC Dender oefende vandaag, donderdag 16 november, tegen de gerenommeerde Franse eersteklasser Stade de Reims, viermaal landskampioen.

Het lag in beide coaches hun bedoeling om ingevolge de interlandbreak bepaalde spelers, die wegens diverse redenen onvoldoende aan bod kwamen, wat matchritme te laten opdoen.
Reims heeft naast de Belgische coach Will Still ook nog de Vlamingen Thibaut De Smet en Thomas Foket in de rangen lopen.

Echt grote kansen vielen er aanvankelijk niet te noteren. Na 27 minuten stond er toch 1-0 op het scorebord toen Salama een defensieve FC-fout kon afstraffen.
Enkele minuten later trof Fofana voor Reims de paal.
FC Dender antwoordde met een lob, de plaatselijke doelman wist de bal uit doel te ranselen.
Een aangename eerste helft eindigde op 1-0.

De tweede helft was pas 5 minuten ver toen Soladio alleen op thuisdoelman kon afgaan en de gelijkmaker wist te netten, 1-1.
Julien Devriendt moest nog redding brengen op een schot van Salama.

In de 71e minuut kwam Reims opnieuw op voorsprong toen Ruyssen met een kopbal een owngoal maakte.
Ondertussen volgden de wissels bij beide teams mekaar op.
De 2-1 stand veranderde niet meer.

Voor FC Dender startten Tani, Borry, Rowell, Hens, Masangu, Rodes, Akman, Sankhon, Muhire, Soladio en Ferraro.

Van Oudenhove, Ruyssen, Lallemand, De Bodt en Devriendt vielen in.