Algemeen / zaterdag 21 januari 2023

Fel verzwakt FC D 3-4 onderuit tegen RE Virton.

FC Dender moest op de 19e speeldag hekkensluiter RE Virton bekampen.

Mits winst kon het dus een heel goede zaak doen, terwijl ook voor Virton een overwinning broodnodig was.
FC moest noodgedwongen heel gehavend aan de competitiehervatting beginnen. Maar liefst 10 spelers moesten wegens kwetsuur forfait geven, bovendien zat Cukur zijn eerste schorsingsdag uit.
Vooral op verdedigend vlak moest Regi Van Acker toveren.
Smet, Ragolle, Cools, Vanbelle, De Backer, Rajsel, Van Oudenhove en Rowell waren out, terwijl Lallemand en Ragolle wel op de bank zaten maar alles behalve speelklaar waren, m.a.w. enkel en alleen om het wedstrijdblad te vullen!
Nieuwkomer De Bruyn startte aan de wedstrijd, Ruyssen was net niet speelgerechtigd geraakt.

De wedstrijd kon niet beter voor FCD beginnen, een eerste aanval resulteerde meteen in een penalty toen Atteri in de 16 werd neergetrokken, hijzelf zette de 1-0 op het scorebord.
Virton was wat van slag en FC eiste aanvankelijk het balbezit op.
Op het kwartier herstelde Virton het evenwicht en begon te dreigen, Mymy ging in de fout en kreeg geel onder de neus.
Virton stapelde plots de hoekschoppen op en Dubko moest de bal op de lijn keren.
In de 36e minuut kwam Virton op gelijke hoogte toen de vrijstaande Bourdin een vrije trap in doel kon koppen, 1-1.
Virton drukte door en in de 41e minuut kon Doué een slecht ontzetten van de bal afstraffen, 1-2. FC op 5 minuten tijd plots zwaar afgestraft!
FC liet zich echter niet onbetuigd. Het kwam in de 44e minuut op gelijke hoogte toen nieuwkomer De Bruyn op strafschop de 2-2 kon netten, ook de ruststand.

Virton begon sterk aan de tweede helft en trachtte FC D direct bij de keel te grijpen.
Na 53 minuten ontving Mymy zijn tweede geel, FC moest nu met 10 man verder.
Abdallah woog heel zwaar op de Denderleeuwse noodverdediging. Op het uur kon hij een fout in onze verdediging afstraffen, 2-3
FC stond nu voor een quasi onmogelijke taak, nl. met 10 man optornen tegen een heel gemotiveerd en goed uitgebalanceerd elftal.
FC liet zich echter niet naar de slachtbank leiden, Atteri kopte op de deklat.
Met nog 20 minuten op de teller, versierde Virton echter een penalty. Een klusje voor Abdallah die de 2-4 lukte.
De ingevallen M’Barki werd in de lucht gekeild, wat rood verdiende werd slechts geel!
FC moest op zoek naar de aansluitingstreffer. Het was Hens die in de voorlaatste minuut, op rebound, de aansluitingstreffer kon scoren, 3-4.
FC bleef komen maar slaagde er niet meer in om in de extra tijd op gelijke hoogte te komen.
De wedstrijd eindigde op 3-4.

FC D verweerde zich nog kranig met een team vol gekwetsten.
Gans het team diende herschikt te worden, zo moest bijvoorbeeld één van onze gevaarlijkste mannen – Marzo, zich nu uitsluitend op zijn defensieve taken concentreren.
Het was duidelijk dat dit, tijdens de winterstop versterkte, Virton voor ons gehavend FC D een maatje te groot was.
Dinsdag heeft de uitgestelde 18e speeldag plaats in het Dender Football Complex, tegenstander is Jong Genk dat dit weekend zijn wedstrijd uitgesteld zag (sneeuw).
Voor deze wedstrijd zijn De Bruyn en Ruyssen niet speelgerechtigd en zijn Myny en Cukur geschorst.

FC Dender:
 Gies, Borry, Dubko, Marzo, Houdret, Rodes, De Bruyn, Atteri, Myny, Ngongo en De Bodt.

Doelpunten:
 3’ Atteri 1-0, 36’ Bourdin 1-1, 41’ Doué 1-2, 44’ De Bruyn 2-2, 60’ Abdallah 2-3, 69’ Abdallah 2-4, 89’ Hens 3-4.