Algemeen / vrijdag 07 april 2023

Jong Genk - FC Dender, 0-4. De perfecte wedstrijd!

Vorig weekend won FC Dender eerder moeizaam, met 1-0, van een stevig Jong Genk. Ook dit weekend moesten beide ploegen, nu in Genk, mekaar in de ogen kijken.

Timmy Simons kon geen beroep doen op de zieke Nicolas Rajsel, koos voor extra zekerheid en postte Kobe Cools achterin.
FC Dender kon, mits winst, een schitterende zaak doen wat het behoud betreft.

De Limburgers startten vinnig aan de wedstrijd, toch was het FC D dat al na 7 minuten een snelle aanval kon afronden.  Xavier Gies bediende snel Lennard Hens die Lallemand diep kon sturen, deze wist op zijn beurt - strak voor doel - Cukur de 0-1 aan te bieden. Een mooi doelpunt na een prachtaanval.
Iets later moest Gies een knal van Rommens uit doel houden.
Ook M’Barki kon nog dreigen.
In de 29e minuut was er opnieuw een scherpe aanval van FC Dender waarbij Hens uiteindelijk vrijgespeeld werd, Lennard trapte de bal van buiten de 16 over de Genkse doelman in doel, 0-2.
Vijf minuten voor rusten werd M’Barki door Cukur bediend, de Genkse keeper redde de meubelen.
Een schot van Hens ging nog net naast doel.
Er werd gerust bij 0-2.

Simons: "Het harde werk op training loont. Ik heb altijd al gezegd dat we niet naar onder moesten kijken en voor de eerste plaats in de Play-downs moesten gaan."

FC ging van bij het begin van de tweede helft op zoek achter de geruststellende 0-3.
Al in de 46e minuut zoefde een schot van Cukur net naast de kruising.
Ook M’Barki toonde zich nog eens.
Onze verdediging van zijn kant stond pal en gaf quasi geen kansen weg,
Gies moest zich toch eens schrap zetten op een schot van El Hadj en bracht ook nog redding met de voet.
Ondertussen behield ons middenveld de controle over de wedstrijd.
In de 70e minuut was er opnieuw een mooi uitgespeelde aanval van FC D, waarbij uiteindelijk Marzo de opkomende Cukur de bal kon voorschotelen, ook hij liet van op de 16 de plaatselijke doelman kansloos, 0-3.
Met nog 20 minuten te gaan, wedstrijd gespeeld!
Onze coach deed nog enkele vervangingen. FC bleef de dominante ploeg.
Atteri (2x) en Cukur kregen nog de kans om de score te verhogen.
Dit lukte uiteindelijk toch nog toen de ingevallen Jasper Van Oudenhove de bal richting tweede paal voorzette, Marzo op doel kopte en de bal via Et Taibi in doel verdween.
0-4, einde wedstrijd.

FC Dender speelde de perfecte wedstrijd.
Het liet wel het balbezit grotendeels aan de tegenstander, maar was in elke linie de meerdere van Jong Genk.
FC Dender speelde heel geconcentreerd.
Er werd heel compact verdedigd, meteen ook een nieuwe clean-sheet voor onze doelman Xavier Gies.
FC D was veruit de gevaarlijkste ploeg en toonde zich ook van zijn efficiëntste kant.
Kortom een heel “volwassen” wedstrijd, we zagen in Genk het betere werk van FC Dender.
FC telt nu – met nog 4 wedstrijden te gaan - 32 punten, voorlopig 11 punten meer dan RE Virton dat zondag thuis Lommel SK ontvangt.
SL 16 FC verloor met 1-2 tegen Deinze. Jong Genk en SL 16 FC tellen nu respectievelijk 7 en 8 punten minder dan FC Dender.
Bij de eerstvolgende wedstrijd trekt FC, op zondag 16 april, naar hekkensluiter RE Virton. Een wedstrijd die voor FC Dender 100% zekerheid zou kunnen geven voor een langer verblijf in de Challenger Pro League.
Marzo slikte zijn derde gele kaart en is geschorst tegen Virton.

Jong Genk: Leysen – Rommens, Et-Taïbi, Didden, Caicedo (46’ Al Mazyani) – Toma, Galarza (81’ Van de Perre), Castro (46’ Akpan) – Oyen (46’ Ait El Hadj), Abid (62’ Nuozzi), Beniangba.

FC Dender: Gies – Borry (82’ Van Oudenhove), Ragolle, Cools, Ruyssen, Marzo (88’ Ngongo) – Rôdes (88’ Fofana), Cukur, Hens – M’Barki (71’ De Bodt), Lallemand (71’ Atteri).

Doelpunten: 7’ Cukur 0-1, 29’ Hens 0-2, 70’ Cukur 0-3, 85’ A. Et-Taïbi 0-4 (owngoal).

Gele kaarten: 37’ Marzo, 37’ Caicedo, 48’ Didden, 88’ Van de Perre.