Algemeen / woensdag 02 augustus 2023

KV Mechelen - FC Dender. Ook nu werd er gewonnen, 1-2.

FC Dender speelde vandaag zijn voorlaatste oefenwedstrijd vóór de start van de competitie. Het trok hiervoor naar Mechelen om er KVM te bekampen.

KV Mechelen trad aan met een mix van a-kern-spelers en spelers van de U23, die in 1e nationale uitkomen.

Tijdens de eerste helft zagen we enkele heel mooie acties, met kansen langs beide kanten.
FC D creëerde 3 grote kansen, maar zowel Hens, Van Oudenhove als Lallemand slaagden er niet in om de keeper te verrassen.
Walsh slaagde er wel in om, een vijftal minuten voor rusten, de 1-0 op het scorebord te zetten.

De startende elf spelers van FC D begonnen ook aan de tweede helft.
Al na vijf minuten stond de stand reeds in evenwicht toen een thuisspeler een kopbal van Borry, in de 16, met de hand beroerde. Nsimba klaarde vanop de stip de klus, 1-1.
Ook tijdens de tweede helft bleef de wedstrijd aangenaam om volgen.
Er werden tijdens de tweede helft ook nog 4 wissels doorgevoerd.
Vijf minuten voor affluiten was het kapitein Hens die de 1-2 einduitslag kon vastleggen, toen hij de bal, van buiten de 16m, voorbij de doelman knalde.

Al bij al een verdiende overwinning na een aangename wedstrijd.
Een gelijk opgaande eerste helft en betere – met meer balbezit – tweede helft.

Nu zondag wordt er nog geoefend tegen Sp. Charleroi, ook deze wedstrijd heeft achter gesloten deuren plaats.
Op 12 augustus start de competitie voor FC Dender, het trekt dan naar FC Luik.