Algemeen / zondag 05 februari 2023

Laat doelpunt nekt FC Dender, onverdiende nederlaag tegen SK Deinze, 0-1.

FC Dender moest in de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie SK Deinze bekampen.

FC was al zeker van deelname aan de play Downs, voor Deinze zat er nog kans in om te kunnen deelnemen aan de Play Ups.
Beide ploegen verzekerden zich dus best nog van de 3 punten.
Coach Van Acker kon verrassend genoeg rekenen op speelklaar geraakte Dylan Ragolle.
Ridwane M’Barki was geschorst.

FC D vloog er van bij de aanvang van de wedstrijd onmiddellijk stevig in!
De tweede aanval van FC, na 5 minuten, was bijna raak, maar de poging van Hens strandde via de voet van een verdediger op de paal. De rebound van Lallemand vloog in het zijnet.
FC Dender speelde achteraan goed gegroepeerd en liet het balbezit enigszins over aan Deinze, grote kansen creëerden de bezoekers echter niet. Koné mikte de bal een metertje naast het doel van Gies.
Op het half uur moest doelman Miras Deinze overeind houden, zowel Marzo als De Bruyn hield hij van een doelpunt.
Ook Hens ging nog een paar keer zijn kans, de pogingen misten kracht.
Er werd gerust bij 0-0.

Tijdens de tweede helft eiste FC meer balbezit op zonder aan Deinze veel ruimte te geven.
Het verdedigde goed terwijl het ook de gevaarlijkste ploeg bleef.
Cukur werd in laatste instantie tweemaal afgeblokt.
Hens stuitte op de vuisten van de uitstekend keepende Spaanse doelman van Deinze.
Ook een vrije trap van Cukur werd door de doelman uit doel gezweefd.
FC bleef heel sterk verdedigen, Gies moest quasi werkloos toekijken.
Uiteindelijk dook Dansoko toch eens voor Gies op, maar onze doelman was sneller op de bal, de Deinse aanvaller werd tevens met geel bestraft wegens een overtreding op onze doelman.
Tijdens de laatste 10 minuten gingen beide ploegen nog volop op zoek achter de drie punten.
Een niet te best weggewerkte voorzet belandde bij Hendrickx, hij twijfelde niet en wist de 0-1 te scoren. Een koude douche voor FC Dender.
FC zette in de extra tijd nog alles op alles en drukte Deinze tegen doel. Zelfs Xavier Gies trok nog mee de aanval in.
Tijdens een geharrewar voor het Deinse doel werd het nog warm voor de bezoekers maar Myny en Ngongo kregen de bal niet voorbij de doelman.

Deinze had het meeste balbezit, terwijl FC veruit de gevaarlijkste ploeg was, maar een sterk keepende bezoekende doelman en het ontbreken van koelbloedigheid voor doel speelden FC parten.
Deinze lukte onverwacht in de allerlaatste minuut nog een doelpunt dat kon vermeden worden. Deinze speelde het slim en was niet vies van enkele, onbestrafte, professionele fouten op het middenveld… waaruit ook het doelpunt viel.
Kortom
een totaal onverdiende nederlaag voor FC Dender, dat één foutje afgestraft zag en zelf moeilijk tot scoren kwam... zuur!
FC telt nog steeds 5 punten meer dan hekkensluiter Virton.
SL 16 FC en Jong Genk zitten korter op de hielen van FC Dender. Zij tellen ook nog één wedstrijd, een onderling duel, minder.
Voor FC dringend tijd om punten te oogsten.

Volgende zaterdag trekt FC Dender naar SK Beveren, de wedstrijd vangt aan om 16u.

FCV Dender: 1. Xavier Gies, 4. Kjetil Borry, 5. Dylan Ragolle (90’ 17. Zakaria Atteri), 9. Michael Lallemand (80’ 24. Joachim Ngongo), 10. Lennard Hens (C), 14. Olivier Myny, 16. Gilles Ruyssen, 18. Nathan Rodes, 19. Tiago Cukur, 20. Alexandre De Bruyn (67’ 11. Nicola Rajsel), 28. Stefano Marzo
KMSK Deinze: 31. Nacho Miras, 6. Steve De Ridder, 7. Alessio Staelens, 10. Gaëtan Hendrickx (C), 13. Denis Prychynenko, 14. Bafodé Dansoko (74’ 11. Liridon Balaj), 17. Jannes Vansteenkiste, 18. Jellert Van Landschoot (84’ 4. Liam Fraser), 20. Mamadou Koné (67’ 9. Dylan De Belder), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara

Doelpunt: 89’ Gaëtan Hendrickx, 0-1.