Algemeen / zaterdag 04 maart 2023

Lommel SK - FC Dender, 1-0. Fel bevochten wedstrijd.

Met de 2-1 winst tegen hekkensluiter RE Virton nam FC Dender vorig weekend een uitstekende start in de Relegation Play-Offs, vraag was nu of dit tegen leider Lommel SK kon bevestigd worden?

Houdret sukkelde met een spierscheur en kon niet aan de wedstrijd starten, ook Perri was niet speelklaar.
Kjetil Borry, vorige week geschorst, nam opnieuw zijn plaats centraal achteraan in. Ook Rajsel startte voor het eerst sinds 4 november opnieuw aan een wedstrijd.
Lommel won nog niet in 2023 maar kan eigenlijk op beide oren slapen, degraderen is er zo goed als niet meer aan de orde.
Voor FC Dender liggen de zaken ietwat anders, met acht punten voorsprong op Virton werden er best punten gepakt.

Het eerste kansje was voor Atteri, hij kapte zich vrij maar draaide de bal langs de verkeerde kant van de paal buiten en ook Myny zijn schot ging naast doel.
Op het kwartier moest Gies een kopbal, na hoekschop, uit doel ranselen.
Op een rode kaart voor de Lommelse coach na viel er tijdens de eerste helft enkel maar veel middenveldspel te noteren.

De tweede helft bracht aanvankelijk weinig verandering in het spelbeeld.
Het was zelfs wachten tot in de 65e minuut toen Gies Metinho van een doelpunt moest houden. De hierop volgende hoekschop was echter wel raak, Pierrot kopte de bal over Gies in doel, 1-0.
Voor FC viel een zwak schot op doel, van invaller Ngongo, als reactie te noteren.
FC probeerde wel te reageren maar veel zoden bracht het niet aan de dijk, Lommel verdedigde stevig en doelman Ivezic kon maar zelden bedreigd worden.
Het was Gies die zich, in de 75e minuut, nog eens moest reppen toen hij een vrije trap uit doel moest duiken.
FC slaagde er niet meer in langszij te komen.

Het was een heel intense maar vooral kansenarme wedstrijd die niet echt een  schoonheidsprijs verdiende.
Een heel gesloten partij waarbij het team dat kon scoren meteen ook 3 punten rijker was, eveneens typisch was dat een stilstaande fase de wedstrijd besliste.
Het was Lommel dat in deze felbevochten wedstrijd het geluk aan zijn zijde had.
De rode en 8 gele kaarten van scheidsrechter Staessens gaven wel enige kleur aan de wedstrijd.
Volgende week vrijdag, 10 maart – 20u, tegen SK Deinze moet het beter kunnen!

Lommel SK: Ivezic - Tsoungui, Neven, Amankwah, Nizet - Thordarson, Metinho (86’ Henkens), Pierrot - Martinez (91’ Lemoine), Cauê (74’ Kadiri), Vancsa (86’ Talvitie).
FC Dender: Gies - Marzo, Ruyssen, Borry - Myny, Hens, Rodes, Atteri (68’ Cukur) - M’Barki (46’ Ngongo), Lallemand (76’ De Bruyn), Rajsel (68’ De Bodt).

Doelpunt: 65’ Pierrot 1-0.

Gele kaarten: 24’ Bould (2x protest) 26’ Myny (fout), 36’ Nizet (trekfout), 39’ M’Barki (tackle), 56’ Atteri (fout), 70’ Tsoungui (tackle), 76’ Hens (fout), 84’ Marzo (tackle), 91’ Talvitie (onsportief gedrag).
Rode kaart: 24’ Steve Bould, coach Lommel (2x geel).