Algemeen / zaterdag 28 januari 2023

Lommel SK - FC Dender, 1-1. Hier zat meer in.

Coach Van Acker had voor de uitstap naar Lommel opnieuw wat meer keuze uit beschikbare kernspelers.

Bij FC D konden de nieuwkomers De Bruyn en Ruyssen, alsook de eerder geschorsten Cukur en Myny deze keer wel geselecteerd worden. Ook op enkele gekwetsten kon er ook opnieuw beroep gedaan worden.
M.a.w. Ruyssen, De Bruyn, Cukur, Myny en Lallemand mochten aan de wedstrijd beginnen.
FC Dender telde, naast Lommelaar Marzo, nog enkele spelers met een Lommels verleden, nl. M’Barki, De Bruyn en Ruyssen.
Voor beide teams was het wenselijk dat er gewonnen werd.
Lommel kon bij winst eventueel zekerheid krijgen voor deelname aan de Play Ups, terwijl FC D eerder 5 wedstrijden op rij verloor en opnieuw kennis wou maken met puntengewin.

De eerste kans was voor Lommel, na acht minuten trapte Anello van ver op doel, de bal belandde op de deklat.
Grote kansen vielen er tijdens de eerste helft niet echt te noteren, we zagen vooral veel middenveldspel.
Voor FC D toonde Myny zich, maar zijn schot werd door de Lommelse doelman afgeblokt.
In een gelijk opgaande partij probeerde FC in de slotfase van de eerste helft het laken naar zich toe trekken.
De Bruyn kon op doel schieten, zijn poging ging over doel.

Ook in het begin van de tweede helft zagen we vooral middenveldspel, zonder noemenswaardige kansen.
FC eiste wel het balbezit op en begon te dreigen, toch was de eerste kans voor Lommel maar Kjetil Borry kon in extremis redding brengen.
Na 70 minuten was er een grote kans voor De Bodt, hij zag echter zijn poging van dichtbij doel op de deklat belanden. Een unieke kans.
Acht minuten later was het wel prijs, Anello werd voor Gies afgezonderd, hij twijfelde niet en trapte de 1-0 voorbij onze doelman.
FC bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek achter de gelijkmaker. Het drukte Lommel tegen eigen doel.
Atteri en De Bodt werden vervangen door Ngongo en M’Barki, de aanvallen bleven nu komen, zeker omdat Lommel de laatste 10 minuten met 10 man verder moest.
In de 88e minuut kon Myny, in de draai en op aangeven van M’Barki, eindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker scoren, 1-1.
FC rook de overwinning en bleef op zoek gaan achter een doelpunt, Lommel hield echter stand.

Na vijf nederlagen op rij kon FC Dender eindelijk de ban breken.
Onze spelers toonden in Lommel vooral een groot strijdershart, gingen voor iedere bal en behaalden zo een meer dan verdiend punt.
Op basis van een gelijk opgaande eerste en een beter FC D tijdens de tweede helft zat er hier zelfs meer in!
Volgend weekend ontvangen we SK Deinze dat zijn laatste wedstrijd met 2-1 won van Club NXT. Deinze maakt nog kans op deelname aan de Play Ups maar behaalt hiervoor tijdens de laatste 2 wedstrijden best 6 op 6.
FC D kon tegen Lommel al wat schoon volk recupereren, wat al duidelijk te merken viel in de automatismen.

Lommel SK: Ivezic, Neven, Amankwah, Lemoine, Monjonell , Henkens (85’ Pierrot), Vancsa, Thordarson (57’ Metinho), Martinez, Cauê, Anello (80’ Talvitie).
FC Dender: Gies, Marzo, Ruyssen, Borry, Myny, De Bodt (82’ M’Barki), Rodes, De Bruyn (63‘ Rajsel), Lallemand, Atteri (82’ Ngongo), Cukur.
(Devriendt, Dubko, Fofana, Rajsel, M'Barki en Ngongo.)

Doelpunten: 78’ Anello 1-0, 88’ Myny 1-1.
Gele kaarten: 59’ Monjonell, 65’ Marzo, 74’ Vancsa, 82’ Vancsa, 90’ M’Barki.
Rode kaart: 82’ Vancsa (2x geel)

Volgende wedstrijd: FC Dender - SK Deinze: zondag 5 februari 2023, om 19u15.