Algemeen / zondag 13 augustus 2023

RFC Luik - FC Dender, 0 - 1. De perfecte start!

FC Dender moest voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen naar nieuwkomer RFC Luik, zowat het zwarte beest doorheen de FCD-geschiedenis.

Beiden speelden een goede oefencampagne, toch was het afwachten hoe het er in de competitie zou aan toegaan.
Timmy Simons begon met, op uitzondering van Nsimba, de “oude” garde aan de wedstrijd. Houdret is gekwetst (kraakbeen), terwijl sommige nieuwkomers nog niet 100% wedstrijdfit  zijn.

FC toonde van bij de aanvang het meeste initiatief. De eerste twee schuchtere kansjes waren verre schoten van Nsimba en Hens.
Luik kon Gies aanvankelijk niet verontrusten tot in hij in de 14e minuut een verraderlijke voorzet moest weg boksen.
FC bleef meester over de bal. Op het half uur was een grote kans voor Van Oudenhove, hij kopte de voorzet van Marzo rakelings naast doel.
Er werd gerust bij 0-0.

Tijdens de rust kwamen Pupe en Myny de licht gekwetste Borry en Lallemand vervangen.
Myny werd diep gestuurd, maar de plaatselijke doelman was eerst op de bal.
Een strakke voorzet van de heel actieve M’Barki kon door niemand in doel geduwd worden.
Een minuut later, 63e, mikte Ridwane net naast de verste paal. Een nieuwe voorzet van M’Barki kon door Nsimba niet in doel gedevieerd worden.
Twee minuten later een nieuwe kans voor FC D, de kopbal van Nsimba  - op voorzet van Hens – verdween in de handen van Debaty.
Plots zorgde Luik ook enkele gevaarlijke standjes voor het doel van FC Dender.
Gies stopte te knal van Bertaccini. Met nog goed 10 minuten te gaan werd er een kopbaldoelpunt van Luik wegens buitenspel afgekeurd.
FC ging nu weer zijn kans en in de 88e minuut werd M’Barki foutief afgestopt. Niemand minder dan kapitein Lennard Hens knalde de bal in de verste winkelhaak in doel, 0-1. Enig mooi doelpunt, zoals Lennard er al meerdere achter zijn naam staan heeft.
Er was nog een poging van Myny en Luik versierde nog een hoekschop die ontzet werd.
De wedstrijd eindigde op 0-1 winst voor FC Dender.

Al bij al een verdiende overwinning voor FC Dender, dat vooral een goede eerste helft speelde en over de ganse wedstrijd ook wel de meeste en betere kansen versierde.
Het was duidelijk dat FC Dender iets sneller qua uitvoering was en dus ook het meeste balbezit had.
De wedstrijd leek op een gelijkspel af te steven, maar het venijn zat - zoals zo dikwijls - in de staart, waarbij onze kapitein met een wereldgoal voor het team de drie punten binnen haalde.
Nu vrijdag, 18 augustus, treft FC de youngsters van RSC Anderlecht. RSCA Futures verloor zijn eerste wedstrijd met 1-3 van Beerschot.

Vrijdag 18 augustus 2023, 20u: FC Dender – RSCA Futures.

FC Dender: Gies, Ruyssen, Ragolle, Borry (46’ Pupe), Marzo (65’ Ferraro), Van Oudenhove, Rodes, M’Barki, Lallemand (46’ Myny), Nsimba (90’ Cools) en Hens.

Geel: 40’ Hens, 80’ M’Barki

Doelpunt: 88’ Hens, 0-1

Nog steeds geen abonnement in het bezit, maak er dan nu werk van!