Algemeen / zaterdag 07 oktober 2023

Seraing FC - FC Dender, 1-3. FC stelt orde op zaken.

FC Dender moest op de achtste speeldag op bezoek bij FC Seraing. Beiden stonden met 9 punten op een gedeelde negende plaats.

Voor FC Dender verscheen buiten alle verwachtingen om Lennard Hens toch aan de aftrap, omdat hij ingevolge zijn 2e gele kaart van vorige week voor de reviewcommissie moet verschijnen en zijn schorsing hierdoor uitgesteld werd.
FC D brengt al een gans seizoen attractief voetbal, maar liet zich in de vorige wedstrijd toch door Jong Genk verrassen en verloor met 1-3.
Zowel Seraing als FC Dender kon de 3 punten best gebruiken.

De eerste poging was voor Seraing maar Cools kon de bal in hoekschop verwerken.
Hierna nam FC D het initiatief in handen.
Eerst gingen Myny en Nsimba nog zonder succes hun kans.
Op het half uur was het toch raak toen, na een hoekschop van Hens, de afvallende bal door Nsimba raak werd gemikt, 0-1
FC bleef de pressing voeren. Nsimba en M'Barki slaagden niet in hun opzet om te scoren.
Net voor rusten was het toch raak toen Nsimba zijn tweede van de avond kon scoren na een geharrewar voor doel, 0-2.
Van de kant van Seraing viel er nog één kansje te noteren, Gies pareerde het schot van Guillaume
FC D ging verdiend rusten met een 0-2 voorsprong.

De eerste kans van de tweede helft kwam via Rajsel.
De thuisploeg was nu het meeste aan de bal en werd ook het gevaarlijkste elftal.
Dit resulteerde al in de 56e minuut in de aansluitingstreffer via Sissoko, die een vrije trap voorbij Gies in doel krulde, 1-2.
FC herstelde het evenwicht.
Rajsel mikte op de paal en de ingevallen Dony zag zijn schot op de doellijn gekeerd worden.
Net voor affluiten was er een snelle aanval op links. M'Barki bediende Hens die de verlossende 1-3 op het scorebord zette.

Meer dan verdiende overwinning voor FC Dender.
Vooral tijdens de eerste helft toonde FC Dender zich heer en meester.
Tijdens de tweede helft zette Seraing alles op alles maar toch hield FC D stand. Het bleef het op de loer liggen en wist zelfs nog het verlossende derde doelpunt te scoren.
FC D telt nu 12 punten en staat hiermee voorlopig op de zesde plaats.

Volgende wedstrijd: zondag 22 oktober, 13u30: FC Dender - KV Oostende.

Timmy Simons: "We maken nog te veel onnodige fouten in de gevarenzone. Ik vond het tegendoelpunt wel voortvloeien uit een betwistbare vrijschop. Misschien spelen een ietwat te gretig voor eigen doel waardoor we te veel kansen weggeven. Maar gelukkig konden we de wedstrijd nog winnen via een mooie counter."

Dender: Gies, Pupe, Ragolle, M’Barki, Hens, Rajsel, Myny, Rôdes, Cools, Marzo, Nsimba.

Doelpunten: 32' & 43' Nsimba (0-1, 0-2), 53' Sissoko (1-2), 88' Hens (1-3)

Geel: Rodes, Nsimba, Myny, Pupe, Kilota en Métanire.