Algemeen / vrijdag 24 november 2023

SK Beveren - FC Dender, 3-2. Nipte nederlaag na intense partij.

Coach Simons kon voor de wedstrijd tegen SK Beveren opnieuw beschikken over kapitein Lennard Hens.

Wegens de schorsing van Rodes nam Ragolle opnieuw diens plaats in als buffer voor de verdediging.
Het was een wedstrijd tussen twee teams die al enkele matchen ongeslagen waren.

De eerste kansjes waren voor Hens en Limbombe (SKB). Hun schoten gingen rakelings naast doel.
Na 10 minuten moest Gies ex-FC-er Cukur van dichtbij van een doelpunt houden.
Drie minuten later besliste de scheidrechter Beveren een penalty toe te kennen, toen Ragolle met de voet de laag koppende Filipovic raakte.
Limbombe zette de strafschop feilloos om, 1-0.
FC leek van slag en onderging de wet van de sterkste.
Dit resulteerde al vrij snel in een dubbele achterstand. Een voorzet van Cukur belandde via Limbombe bij Ismaheel, die de 2-0 nette.
Een poging van Van Oudenhove strandde op de plaatselijke doelman.
Bij een nieuwe aanval van de thuisploeg, viseerde Verstraete nog de kruising.
Er werd gerust bij 2-0.

Het was duidelijk dat Timmy Simons moest ingrijpen.
Onze coach verving Rajsel, Ruyssen en Marzo door Akman, Lallemand en Myny.
Onze spelers kwamen goed uit de kleedkamers en gingen direct op zoek naar de aansluitingstreffer.
Hens trapte eerst nog naast, maar in de 50e minuut stuurde hij Nsimba diep, die zijn snelheid benutte en Reus kansloos liet, 2-1.
Onze jongens duwden nu door en op het uur schilderde Hens een hoekschop op het hoofd van Akman. Ali kopte aan de 1e paal de bal strak in doel, 2-2.
De euforie was echter van korte duur want in de 64e minuut krulde Limbombe de bal voorbij Gies, 3-2.
FC D bleef zijn kans gaan terwijl Beveren probeerde de match dood te maken.
Een trap van Ferraro miste kracht en een slecht ontzetten van Beveren belandde via Nsimba bijna in doel.

In de eerste helft zagen we een onherkenbaar FC D.
Onzuiverheden en veel ruimte voor de tegenstrever zorgden voor een 2-0 ruststand.

Onze spelers herpakten zich in de 2e helft en na 15 minuten stonden we al op gelijke hoogte.
Maar na een klasseflits van Limbombe waren we opnieuw op achtervolgen aangewezen.

FC ging nog voor de gelijkmaker, creëerde nog wel enkele kansjes maar miste de finesse om de 3-3 te scoren.
Het was een heel intense en fel bevochten wedstrijd.
FC staat momenteel op de zesde plaats met 20 punten.

Volgende wedstrijd:
Zondag 3 december 2023, 19u15: FC Dender – Francs Borains.

Black Friday korting

SK Beveren: Reus, Hrncar, Bateau, Goncalves, Filipovic, Verstraete, Everton Luiz, Limbombe (88’ Coopman), Ismaheel (70’ Koyalipou), Cukur (76’ Servais) en Salech.

FC Dender: Gies, Pupe, Ragolle (76’ Ferraro), M’Barki, Van Oudenhove, Rajsel (46’ Akman), Hens, Cools, Ruyssen (46’ Lallemand), Marzo (46’ Myny) en Nsimba.

Doelpunten: 14’ Limbombe (P. 1-0), 22’ Ismaheel (2-0), 50’ Nsimba (2-1), 60’ Akman (2-2) en 64’ Limbombe (3-2).

Geel: Pupe, Ragolle, Myny, Bateau en Koyalipou.