Algemeen / zaterdag 11 februari 2023

SK Beveren - FC Dender, 5-2. Maatje te klein!

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie was, met titelkandidaat SK Beveren als tegenstander, van heel zwaar kaliber.

Beveren bekleedde de tweede plaats en was het best scorende elftal uit onze reeks.
FC Dender had met het verdwijnen van Regi Van Acker een ietwat woelige week achter de rug.
T3 Pieter De Bot, geruggesteund door Bart Van Renterghem, namen de honneurs waar.
Alexandre De Bruyn nam plaats op de bank, Houdret startte aan de wedstrijd.

Beveren liet er van bij de aanvang geen twijfel over bestaan dat het met niet minder dan de 3 punten tevreden kon zijn en duwde FC Dender onmiddellijk tegen eigen kooi.
Hrncar stelde Gies al in de zesde minuut zwaar op de proef, een minuut later moest hij zich echter al gewonnen geven toen Mbokani- vanuit buitenspelpositie? – de vrijstaande Hoggas kon bedienen, Gies kansloos, 1-0.
Twee minuten later stond het al 2-0 toen Ribeiro, eveneens alleen gelaten, de 2-0 kon scoren.
In de 17e minuut leek de wedstrijd al volledig gespeeld, na balverlies op het middenveld werd Mbokani diep gestuurd, hij liftte de bal over Gies, 3-0.
FC speelde heel slordig, had veel balverlies, weinig balbezit en kon doelman Reus helemaal niet bedreigen.
Beveren nam na de felle start tijdens het laatste half uur wat gas terug.
In de 44e minuut zagen we de enige kans van FC D tijdens de eerste helft. Myny knalde van dichtbij op de doelman. Een doelkans waar meer in zat omdat Cukur aan de tweede paal volledig vrij stond.
Er werd gerust bij 3-0.

In het begin van de tweede helft gingen Hoggas en Hrncar nog hun kans maar konden niet scoren, iets wat Nsimba – na wat mooi passingswerk - in de 55e minuut wel lukte, 4-0.
Twee minuten later was er een vrije trap van Hens die door Ruyssen keihard voorbij Reus gekopt werd, 4-1.
Mbokani en Nsimba verschenen alleen voor Gies, die de meubelen redde.
M’Barki kwam Lallemand vervangen, FC begon plots wat meer te dreigen.
In de 79e minuut was er een mooie actie van M’Barki, hij dribbelde zich voorbij enkele verdedigers

en knalde van buiten de 16 de bal keihard in doel, 4-2.
FC geloofde er plots weer in en begon offensiever te spelen maar in de 89e minuut werd FC weer met de voeten op de grond gezet toen Hrncar de 5-2 in doel knalde.
Meteen ook de einduitslag.

Dit FC Dender was duidelijk een maatje te klein voor een heel sterk en gedreven SK Beveren.
FC speelde heel slordig, weinig passes kwamen op hun bestemming terecht waardoor FC quasi een ganse wedstrijd achter de feiten aan moest lopen.
Bovendien werd er niet al te secuur verdedigd.
Vandaag zagen we een FC dat duidelijk niet presteerde zoals het tijdens de vorige twee wedstrijden van zich afbeet, al was dit ook de verantwoordelijkheid van een dominant en efficiënt  Beveren, dat klaar lijkt voor de promotiestrijd.

Maandag 13 februari wordt de kalender van de Play Offs bekend gemaakt. Een allesbeslissende nacompetitie die één daler moet aanduiden.
FC gaat nu volop op zoek achter een nieuwe coach om het team tijdens de Play Offs te leiden.

SK Beveren: Reus, Luiz, Hoggas (75’ Coopman), Ribeiro, Hrncar, Corryn, Vukotic, Verstraete, Bateau, Mbokani, Nsimba (69’ Reyners).

FC Dender: Gies, Borry, Ragolle, Ruyssen, Houdret (46' De Bruyn), Myny (70' Atteri), Rodes, Lallemand (60' M'Barki), Cukur, Marzo, Hens (70' Rajsel).