Algemeen / zondag 05 november 2023

SK Deinze - FC Dender, 1-1. Billijke uitslag.

Na de fysiek zware 120 minuten voetballen tegen KV Kortrijk moest FC D nu aan de bak tegen SK Deinze, team dat dit seizoen thuis al 13 op 15 pakte.

Timmy Simons moest het noodgedwongen zonder Pupe en M’Barki doen. Beiden zaten een gele strafzondag uit.
Ragolle en Dony startten aan de wedstrijd.
Beide ploegen konden, mits winst, een uitstekende zaak doen in het klassement en tot op 1 punt van de leiders - Zulte Waregem en SK Lommel - naderen.

FC nam aanvankelijk het meeste initiatief tot Ruyssen in de 12e minuut een terugspeelbal naar Gies verstuurde, Van Landschoot sneller op de bal was en de 1-0 kon scoren.
FC Dender was wat van slag en zag de thuisploeg enkele kansjes afdwingen.
Gies haalde een knal van Mertens uit doel.
Op het halfuur herstelde FC het evenwicht.
Rajsel bediende Nsimba die zijn schot, van dichtbij, door de thuisdoelman uit doel geranseld zag worden.
Cools kopte nog een hoekschop in de handen van de doelman en een verre schuiver van Rajsel werd door de Miras onschadelijk gemaakt.
Net voor rusten kwam Marzo een teenlengte te kort om een voorzet van Dony in doel te deviëren.
Er werd gerust bij 1-0.

Borry begon i.p.v. Ruyssen aan de tweede helft.
Veel doelgevaar viel er aanvankelijk niet te noteren.
Deinze leek tevreden met de kleine voorsprong, haalde het tempo uit de match en loerde op de counter.
Miras haalde een knal van Hens uit doel.
Echt grote afgedwongen kansen vielen er echter niet te noteren.
Om het tij te keren voerde coach Simons op het uur 3 vervangingen door.
Rajsel, Nsimba en Dony ruimden plaats voor Van Oudenhove, Lallemand en Soladio.
Er zat meteen wat meer animo in de wedstrijd.
De eerste grote kans was voor Mertens maar Gies kon met een superreflex de 2-0 voorkomen.
In de 78e minuut was er op rechts een collectieve aanval van FC D.
Soladio kon Lallemand voor doel bedienen. Michaël twijfelde niet en schoof de 1-1 voorbij doelman Miras.
FC zette nu door, 2 doelpogingen van Soladio werden door de doelman onschadelijk gemaakt en een poging van Hens ging voorlangs.
Ook een vrije trap van Hens werd door de keeper uit doel gebokst.
Braken trapte voor Deinze in de extra tijd nog rakelings naast.
De wedstrijd eindigde onbeslist.

1-1, een billijke uitslag.
FC Dender had het niet gemakkelijk om de knullig opgelopen achterstand ongedaan te maken.
Het aantal kansen en balbezit lag in evenwicht.
FC D had het even moeilijk na de 1-0 maar wist na 20 minuten het evenwicht te herstellen en ging op zoek achter de gelijkmaker.
Op het einde van de wedstrijd gingen beide teams nog voor de winning goal.
FC staat momenteel op de zevende plaats gerangschikt, 3 punten minder dan leider Zulte Waregem.