Algemeen / zaterdag 13 mei 2023

SK Deinze - FC Dender, 3 - 2.

Zowel FC Dender als SK Deinze wilden in schoonheid afscheid nemen van het seizoen 2022-2023.

Deinze, voor FC D altijd al een te duchten tegenstander, nam voor de wedstrijd – als speler - afscheid van Siebe Blondelle, die eerder bij ons ook 2 seizoenen aan de slag was.
Ragolle en M’Barki waren geel  geschorst. Hens kwam terug uit schorsing.
Van Oudenhove en Houdret startten aan de wedstrijd.
Kilometervreter Rodes kwam voor de eerste keer dit seizoen niet aan de aftrap.

Het eerste kwartier was de wedstrijd gelijk opgaand, maar plots kwam Deinze op voorsprong toen Mertens zijn tor instinct nog eens toonde toen hij een afgeweken bal in doel kon trappen, 1-0.
Plots zagen we een veel actievere thuisploeg. Onze spelers hadden hun handen vol.
Toch was er nog een plaatsbal van Rajsel die door de plaatselijke doelman uit doel geranseld werd.
Na deze fase ging het ineens heel snel, Staelens kon diep gaan en voor doel Van Landschoot bedienen, deze miste niet, 2-0.
Deinze drukte nu FC D achteruit en creëerde nog enkele heel gevaarlijke kansen, maar Gies, Ruyssen  en Borry brachten redding.
FC Dender kende een moeilijke eerste helft en onderging meestal het spel.

Simons wou het evenwicht herstellen en wisselde Houdret en De Bodt voor Rodes en Atteri.
Er zat nu meer evenwicht in de partij. Atteri bediende Ngongo die zijn kans ging, de keeper knelde de bal.
FC Dender creëerde nu meer ruimte maar tot uitgespeelde kansen kwam het voorlopig nog niet.
Het was Deinze dat zich nog heel gevaarlijk toonde, Janssens krulde de bal tegen de kruising.
Iets later was het toch raak toen Hendrickx Staelens kon bedienen, 3-0.
Rajsel en Van Oudenhove mochten gaan rusten, De Bruyn en Lallemand moesten voor meer aanvalskracht zorgen.
FC Dender voerde nu de pressing.
Vijf minuten voor affluiten was eindelijk raak, Hens bracht de bal voor doel en Cools devieerde de bal voorbij Miras, 3-1.
Drie minuten later stond het al 3-2 toen Lallemand een rebound van ver in doel kon knallen.
FC probeerde nog langszij te komen maar de beschikbare tijd was beperkt.
Deinze beet nog goed van zich af en kon de 3-2 stand op het scorebord houden.

FC Dender kende een moeilijke eerste helft tegen een heel vinnig SK Deinze.
Tijdens de tweede helft herstelde FC enigszins het evenwicht, maar al bij al mogen we dit Deinze toch als de verdiende winnaar beschouwen.
Vooral tijdens een laatste kwartier ging FC nog op zoek achter de gelijkmaker, het strandde echter op 3-2.
We mogen vooral tevreden terugblikken op een heel verdienstelijk eerste seizoen Challenger Pro League.
FC kende een heel moeilijke seizoenstart maar wende geleidelijk aan het profvoetbal en mag heel fier zijn op de 39 behaalde punten.
Ook de supporters toonden zich een seizoen lang van hun beste kant, ook zij maken deel uit van dit prachtig seizoen.
Bedankt supporters!

FC Dender:
Gies, Borry (79' Dubko), Van Oudenhove (72' De Bruyn), Cools, Ruyssen, Marzo, Houdret (46' Rodes), De Bodt (46' Atteri), Rajsel (72' Lallemand), Hens, Ngongo.

Doelpunten:

17' Mertens 1 - 0
28' Van Landschoot 2 - 0
71' Staelens 3 - 0
84' Cools 3 - 1
88' Lallemand 3 - 2