Algemeen / zaterdag 09 december 2023

SL 16 FC - FC Dender, 0-4. De perfecte wedstrijd

Na de vlotte 2-0 overwinning tegen Francs Borains moesten we nu op bezoek bij SL 16 FC, een team dat het tijdens de laatste weken heel goed deed.

Tweemaal na mekaar winnen lukte tot dusver nog niet, onze spelers waren erop uit om de ban te breken.
Xavier Gies was geschorst op basis van een beslissing van de reviewcommissie voor een voorval tijdens de wedstrijd tegen SK Deinze. Kosei Tani startte aan de wedstrijd.
In Wezet, thuisbasis van SL 16 FC, werd er gespeeld op een synthetisch plein.

Een eerste poging stond opnaam van Van Oudenhove, zijn schot ging rakelings naast.
In minuut 5 kwamen we al op voorsprong toen Nsimba een hoekschop van Hens genadeloos keihard in doel kopte, 0-1.
Ragolle mikte nog eens rakelings naast maar in de 16e minuut deed hij beter toen hij een, door Akman doorgekopte, hoekschop in doel kon duwen, 0-2.
Een verre trap van de weeral heel bedrijvige M’Barki ging voorlangs.
Net na het halfuur verlengde Akman een voorzet van Pupe in doel. De lijnrechter vlagde echter af voor buitenspel.
Geen nood, we bleven de aanvalsgolven opstapelen en in de 33e stond het dan ook al 0-3. Marzo kopte door op Nsimba, die de plaatselijke doelman kansloos liet.
Een voorzetschot van M’Barki moest door de doelman uit doel geranseld worden. De doelman moest ook nog een kopbal van Nsimba uit doel halen.

Sl 16 FC kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas en voerde 3 vervangingen door om het tij proberen te keren.
Er kwam iets meer evenwicht in de partij, toch bleven we de lakens uitdelen.
Op vrije trap van Hens moest de keeper de bal uit de hoek ranselen.
Marzo legde af op Myny die ook zijn knal door de doelman uit doel gepareerd zag worden.
In de 84e minuut lukte het toch om de 0-4 op het scorebord te zetten toen M’Barki de vrijgelopen Myny bediende, die met een keiharde knal wist te scoren.
We zagen nog één poging van M’Barki, die maar rakelings naast ging.
0-4, einde wedstrijd.

We domineerden de wedstrijd volledig en speelden, vooral tijdens eerste helft, de tegenstander van het kastje naar de muur. Het betere werk van ons team!
Onze verdediging gaf geen enkele kans weg, doelman Kosei Tani stond grotendeels werkloos toe te kijken hoe we kans na kans afdwongen.
Een overwinning waar, op de vijfde gele kaart van Nsimba na, niets op aan te merken viel.
FC staat nu op de derde plaats met 26 punten. Drie minder dan de leiders Beerschot en Zulte Waregem. Beerschot telt één wedstrijd, tegen achtervolger Deinze, minder.

Op vrijdag 15 december, om 20u, ontvangen we FC Luik, nadien is er gedurende bijna één maand de winterstop.
Voor de wedstrijd tegen FC Luik (*) heeft er in ons stadion ook een kerstmarkt plaats en worden er tussen 18u30 en 19u30 twee gratis vaten geschonken. Iedereen ontvangt ook een gratis kerstmuts.
Wafels, braadworsten, gin en jenever,…  alles is voorradig.
Tevens kunnen de abonnees ook twee gratis tickets bestellen.
Tel daarbij ook nog eens het spetterende voetbal van FC Dender...
Redenen genoeg om voor onze club te komen supporteren.

FC Dender: Tani, Pupe, Ragolle (62’ Sankhon), M’Barki, Van Oudenhove (62’ Myny), Akman (62’ Soladio), Hens, Cools, Rodes, Marzo (86’ Masangu) en Nsimba (70’ Ferraro).

Doelpunten: 5’ Nsimba (0-1), 16’ Ragolle (0-2), 33’ Nsimba (0-3), 84’ Myny.

Geel:
Myny, Pupe, Nsimba, Ragolle en Olivier.

* De wedstrijd tegen FC Luik valt onder de combiregeling waardoor de loketten vóór de wedstrijd gesloten blijven. Online bestellen kan steeds.