Algemeen / zondag 19 maart 2023

SL 16 FC - FC Dender, 1-1. Genekt in de allerlaatste seconde!

FC Dender moest op de vierde speeldag van de Relegation Play Offs richting Sclessin, waar het SL 16 FC moest bekampen.

Luik stond op de voorlaatste plaats met 2 punten minder dan FC Dender.
Myny kwetste zich in de wedstrijd tegen SK Deinze en moest noodgedwongen forfait geven, Cukur nam zijn plaats in.
Niemand was geschorst.

FC trok met een aanval via Marzo en Cukur snel van start. De goed uitgekomen Luikse doelman kon Cukur van een doelpunt houden.
In de 20e minuut kon Marzo de voor doel vrijstaande Lallemand bedienen, zijn schot kon in extremis nog uit doel gegleden worden.
Een voorzet van M’Barki werd nog voor de neus van Marzo uit de lucht gehaald.
De enige Luikse kans voor de rust was een vrije trap die ver naast ging.

SL 16 FC begon iets beter aan de tweede helft, het had wat meer balbezit, kansen creëren bleef uit!
FC nam al snel opnieuw het balbezit over en trok op zoek naar een doelpunt.
Toch was het nog een kwartier wachten op een grote doelkans. In de 62e minuut knalde Hens een bal tegen de deklat. Diezelfde Hens lanceerde ook nog Atteri richting doel, de doelman hield Atteri van een doelpunt.
Borry kopte rakelings over doel en ook Cukur werd van dichtbij doel nog van een treffer gehouden.
Het einde van de wedstrijd kwam in zicht en FC D ging nog volop voor de overwinning.
De grootste kans was nog voor Marzo die in de draai op de doelpaal knalde.
FC verdiende een doelpunt!
Dit kwam er toch toen Rajsel in de 16 neergehaald werd en zo in de 89e minuut vanop de stip de 0-1 wist te scoren.
De wedstrijd leek gespeeld en FC controleerde de bal.
In de 95e minuut kreeg SL 16 FC nog één kans aangeboden. Na een FC-fout aan de Luikse achterlijn verscheen de bal in drie passes voor de voeten van Ghalidi die van buiten de 16 Gies, met een wanhoopspoging, kansloos liet, 1-1.
Heel zuur wedstrijdeinde!

Simons: "Het tegendoelpunt was een pareltje, maar we hadden eerder moeten storen op het middenveld en wat scherper verdedigen."

FC Dender verdiende zeker en vast de drie punten!
Het had veruit de beste kansen maar de efficiëntie leek niet echt op punt te staan.
Alle statistieken waren in het voordeel van FC Dender, maar de deklat, de paal en de enige kans van Luik - in de extra tijd - beslisten er anders over.
Ook de twee andere wedstrijden van de Relegation Play Offs eindigden op 1-1. Een unieke kans om wat meer zekerheid te hebben ging in de slotseconde verloren. .
FC Dender blijft, met 8 punten voorsprong op RE Virton, op de derde plaats staan.
De eerstvolgende wedstrijd heeft binnen 14 dagen plaats in het Dender Football Complex.

Vrijdag 31 maart, 20u: FC Dender – Jong Genk.

Simons: "Dominante eerste helft en genoeg kansen tijdens tweede, maar de precisie bij laatste pass moet beter kunnen. Dit is nog een werkpunt!"

FC Dender: Gies, Marzo, Ragolle, Ruyssen, Borry, Cukur, Rôdes, Hens, M’Barki (89' Ngongo), Lallemand (76' Rowell), Atteri (76' Rajsel).

Doelpunten: 98' Rajsel (0-1), 95' Ghalidi (1-1)

Geel: Mawete, Banse, Hens en Kuavita.