Algemeen / maandag 13 februari 2023

Timmy Simons aangesteld als hoofdcoach FC Dender.

Timmy Simons aangesteld als hoofdcoach FC Dender.

Vandaag, 13 februari 2023, werd Timmy Simons aangesteld als nieuwe hoofdcoach van FC Dender. Zijn contract loopt tot het einde van het huidige seizoen.

Simons was speler bij Diest, Lommel SK, Club Brugge, PSV, FC Nürnberg en de Belgische nationale ploeg.
Hij heeft namelijk meer dan 1000 wedstrijden als profvoetballer op zijn teller staan en was tevens ook de oudste voetballende Belgische profspeler ooit.
Na zijn carrière als profspeler was hij jeugdcoach bij Club Brugge en assistent- en hoofdcoach bij Zulte-Waregem.
  
"Ik ben zeer blij met de komst van Timmy om onze spelers en sportieve staf door de play-downs te leiden”, aldus Belinda Siahaan, CEO van Dender.
“Naast zijn topprestaties als voetballer, ben ik ook onder de indruk van zijn passie, enthousiasme en kennis over moderne coaching. Dit is precies de nieuwe wind die we zoeken om het seizoen met een positief resultaat te beëindigen. De coach begrijpt de visie en ambities van de club, en hij is uitermate capabel om zijn kennis en ervaring op de spelers over te brengen.”

Timmy Simons: "Ik kijk er enorm naar uit om aan dit avontuur te beginnen."

Simons: “Verklaring over zijn aanstelling bij Dender."

“Na de vlotte gesprekken met het management van de club zijn we snel tot een akkoord gekomen. Vanaf morgen gaan we allen volop werken richting de eerstvolgende wedstrijd, dit samen met de steun van de supporters. Ik kijk er enorm naar uit om aan dit avontuur te beginnen, dit in samenwerking met de staf en spelers.“

Wij wensen Timmy van harte welkom en uiteraard ook veel succes met onze club.

Bekijk onze commerciële partners